Muži A – matný výkon na Slavii

Slavia Praha – TJ Lokomotiva České Budějovice

32:29 (15:15)

Další ligové kolo naší soutěže nás zavedlo na hřiště pražské Slavie. Bohužel se nám nepodažilo odcestovat v plném složení a to bylo na vývoji utkání citelně znát.

První poločas byl od začátku do jeho konce vyrovnaný. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou a každý z týmů odskočil maximálně na náskok dvou gólů. Naše obrana moc dobře nefungovala a dostávali jsme zbytečné góly, když jsme nepřerušovali soupeře v devítce a buď jsme ho nechali dohrát akci na volného spoluhráče nebo dát gól bez jakéhokoliv kontaktu. Naštěstí nás v prvním poločase celkem podržel Šimi, a tak tento náš lehkovážný přístup k plnění obranných úkolů zůstal často nepotrestán. V útoku nám chyběl větší pohyb a překvapivá myšlenka, která paradoxně přišla až v našem oslabení, které jsme ke konci poločasu dokázali vyhrát o 2 góly. Jinak se celkem dařilo Šánovi, který byl jako jediný schopen se prosadit z větší vzdálenosti a občas nám vyšel rychlý protiútok. Poločas tedy skončil remízou.

Vstup do druhého poločasu se nám bohužel nepovedl a rázem jsme prohrávali o 2 góly. Úspěšnost naší střelby šla rapidně dolů. Na každý gól jsme se hodně nadřeli a naopak soupeře jsme pouštěli do snadného zakončení ze šestky nebo po předchozím faulu ze sedmimetrového hodu. Naše obrana se začala sypat. Nepřistupovali jsme k hráčům, nepřerušovali a stáli jsme na šestce s tím, že to nějak dopadne. V útoku k nám naopak soupeř okamžitě přistupoval a přerušoval nás, což nás stálo drahocené síly. V útoku se začalo dařit Radkovi a občas Matesovi. To ale bohužel bylo vše a svým výkonem už nás nedržel ani Šimi. Výsledkem výše zmíněného byla prohra o 3 góly.