Muži A – pro změnu Sezimák

Spartak MAS Sezimovo Ústí – TJ Lokomotiva České Budějovice

24:28 (11:12)

V rámci prvního kola naší nové sezóny jsme opět (po dvou týdnech) vyrazili na hřiště Sezimova Ústí. Dopředu bylo jasné, že oproti pohárovému střetnutí, které jsme odehráli před zmiňovanými 14 dny, nás tentokrát čeká mnohem těžší úkol, pokud chceme odvézt dva body za výhru. Domácí posbírali po širém okolí, co mělo ruce a nohy a házenou někdy hrálo a šli do utkání s plným nasazením.

My naproti tomu jako bychom byli navyklí na nedělní režim „lážo plážo“ a spíš místo řádné přípravy na utkání jsme probírali, jak bylo v pátek a v sobotu v hospodě a co asi miminka navařila k nedělnímu obědu. Tomu odpovídal vstup do utkání. Než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme 4:1. To nás donutilo vzít si už v osmé minutě utkání time-out a trochu se srovnat. Zásadní asi bylo, že jsme v tento okamžik zároveň vzali na osobní obranu nejlepšího hráče domácích, který nám v dosavadním průběhu utkání dělal velké problémy.

Od zmiňovaného time-outu se hra vyrovnala. My jsme byli jistější v obraně a v útoku jsme pomalu nacházeli recept na vytaženou obranu soupeře. Manko jsme tedy pomalu ale jistě do konce poločasu ukrajovali až jsme nakonec v závěru poločasu obrátili skóre v náš prospěch.

Vstup do druhého poločasu se nám moc nevydařil a Sezimák si vzal vedení zpět. Měli jsme problém s vytvářením šancí, když naše střely končily zablokované vysokým středem obrany soupeře nebo jsme neproměňovali vyložené šance. Utkání tedy bylo otočeno na 16:15 ve prospěch domácích. V polovině druhého poločasu ale přišla asi naše nejpovedenější část zápasu a tento úsek jsme vyhráli 5:1, čímž jsme definitivně obrátili vývoj zápasu v náš prospěch a větší či menší vedení jsme si až do konce zápasu už uhlídali.

Co říct závěrem? Je třeba všechny pochválit za bojovnost, kterou předváděli po téměř celé utkání (vyjma výše kritizovaného začátku) a doufat, že na výkon zejména ze závěru utkání navážeme v dalším zápase. Bude třeba zapracovat na proměňování vyložených šancí, protože to nás hodně sráželo a bralo nám to zbytečně síly. Příštím soupeřem budou Úvaly, které v poslední době prokazují vynikající výkony a můžeme se tedy těšit na zajímavý zápas. Tak nás přijďte podpořit v sobotu (26. 9.) od 17.00 hod do naší Loko Arény.