Starší žačky v Písku

Sokol Písek B – TJ Loko ČB
35:24 (17:10)

Sestava a střelci: Papanová, Čapková 2, Poláková, Houšková 11/4, Zimmelová 11/2, Šlajferčíková, Horáková, Němcová

Sokol Písek A – TJ Loko ČB
29:10 (14:6)

Sestava a střelci: Papanová, Čapková 1, Poláková, Houšková 6/3, Zimmelová 3/1, Šlajferčíková, Horáková, Němcová, Kučerová

Poslední zápasy letošní sezóny sehrály starší žačky v Písku, nejdříve v neděli 14.5. s Béčkem a poté v úterý 16.5. s Áčkem.

První zápas byl dlouhou dobu dost vyrovnaný, střelecky se dařilo Markétě s Terkou. Sehráli jsme pár hezkých akcí. Do střelby se dostávaly i ostatní hráčky, ale neproměňovaly. Na začátku druhého poločasu se nám opět dařilo dávat góly a snížit na rozdíl čtyř branek. Zkoušeli jsme holky ještě vyburcovat k boji, ale únava a nemožnost vystřídat vzaly za své. Myslím, že jsme odjížděli s dobrým pocitem, i když to nevyšlo.

V úterý jsme do Písku vyrazili posílené o mladší žačku Barču, která je naší skvělou posilou. Vítězství soupeřek se dalo očekávat (vítězky žákovské ligy), ale i tak jsme se chtěli o výsledek poprat. Vstup nám vyšel dobře. Hráli jsme si svou hru a dobře bránili. Soupeřky dost ztrácely balony, zbytek střel likvidovala skvěle chytající Natka. Na obou stranách padaly branky a až do 20. minuty nikdo neodskočil na více brankový rozdíl. V poločase jsme holky nabádaly ať jedou dál pořád stejně. Do útočné hry se zapojily i další hráčky, ale jejich šance brankou neskončily. Ve druhém poločase myslím přišla krize, jelikož soupeř už si hlídal pouze naše dvě střelkyně Terku a Markét a zbytek se jen těžko snažil prosadit. Spoustu míčů jsme také zbytečně ztratili a brankový rozdíl začal narůstat. I když tomu výsledek nenapovídá, zápas to byl v celku dobrý.