Muži A – doma vítězně

uvalyTJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Sokol Úvaly
28:22 (14:12)

Tento víkend jsme nastoupili proti Úvalům, kterým se letos celkem daří a v tabulce před námi měly náskok nějakých 3 bodů. Dala se tedy očekávat vyrovnaná partie s relativně silným soupeřem.

Do zápasu jsme moc dobře nevstoupili. Sice jsme se rychle ujali vedení, ale od stavu 3:2 v náš prospěch jsme dlouhých 10 minut nebyli schopni dát gól. Podobně impotentní však byli i hosté, a tak naštěstí tato naše střelecká nemohoucnost neměla fatální následky. V cca 12 minutě jsme se však probrali a začali jsme si budovat náskok nějakých 3 gólů. Dařil se rychlý protiútok a i kombinace v postupném útoku končili našimi góly.

Přibližně ve 20. minutě prvního poločasu jsme si však vybrali naší slabou chvilku. Nebyli jsme dostatečně důrazní v obraně. V útoku jsme dělali zbytečné technické chyby a Úvaly jsme tak pustili do vedení. To bylo na mojí nervovou soustavu přespříliš, a tak následoval náš time-out, ve kterém jsme si vysvětlili, co a jak hrát a tým se naštěstí zvednul. Výsledkem bylo naše poločasové vedení o 2 góly.

Prvních deset minut druhého poločasu se opět neslo ve znamení našich technických chyb a nedůrazné obrany. Hosté toho však nedokázali pořádně využít, a tak jsme byli stále ve vedení (i když těsném). Od cca 10 minuty druhého poločasu jsme však zápas opanovali a postupně jsme navyšovali naše vedení. Obrana začala fungovat tak, jak by měla. V útoku jsme hráli nacvičené kombinace a dařila se nám zejména střelba z dálky. Zápas už se pak jen dohrával a skončil naším vítězstvím 28:22.

Co dodat na závěr? Jsem rád, že po nepěkném prvním poločase jsme se vzepjali k výkonu, na který se dalo poměrně dobře dívat. Na to je třeba navázat v dalším zápase, na který vyjíždíme do pražských Vršovic.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/613520ef-3a37-49d7-b9b7-fff4f650a6c3