Muži A – důstojné loučení

TJ Lokomotiva České Budějovice – Jiskra Třeboň

22:23 (13:12)

 

Poslední zápas této sezóny jsme absolvovali na domácí palubovce proti tradičně silné Třeboni. Už před zápasem naše sestava vinou řady zranění citelně prořídla a během zápasu bohužel dále řídla.

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Třeboni jsme díky kvalitní obraně a celkem dobrému postupnému útoku odskočili na rozdíl nějakých 3 gólů. Bylo to však zásluhou poměrně úzkého okruhu hráčů, kteří od začátku zápasu prakticky neslezli z palubovky. Odstup se nám dařilo držet do nějaké 20 minuty zápasu. Pak bylo znát, že nám docházely síly (zejména v útoku), kde naše střelecké snažení čím dál více hatil výborně chytající brankář Třeboně. Hosté tak pozvolna náš náskok stahovali až na rozdíl pouhého jednoho gólu na poločasových 13:12 v náš prospěch.

Kdo hru Třeboně dlouhodobě sleduje, tak dobře ví, že třeboňští mají velice silné druhé poločasy, kdy přebírají otěže zápasu a velkou porci utkání vyhrávají právě dobrými druhými poločasy. Tentokrát to bohužel bylo umocněno tím, že na poměrně velkou porci minut byl vinou dalšího šrámu ze zápasu vyřazen Radek, který dává našemu hernímu projevu tvář a v aktuální sestavě za něj nebyla adekvátní náhrada. Nemluvě snad ani o zranění Vojty. S naší sestavou se tak nedala vymýšlet nějaká velká taktická kouzla. Lepilo se to spíš tak, abychom to nějak dohráli. V tuto část zápasu Třeboň utkání otočila a vedla o nějaké 4 góly. Psala se nějaká 20. minuta zápasu a my jsme se začali díky Radkovo návratu na palubovku a zlepšené hře v útoku dostávat zpět do hry. Bohužel pro nás bránu Třeboně nadále spolehlivě střežil výborně chytající brankář a my jsme nedávali ani ty nejvyloženější šance. Zápas už jsme zpět tedy otočit nedokázali. Prohráli jsme tak po urputném boji o jeden gól 23:22.

Co dodat na závěr? Velký dík patří všem zúčastněným za jejich bojovnost a velké nasazení během celého zápasu. To, že z toho není výhra tentokrát tolik nebolí, protože jsme i ve velmi okleštěné sestavě byli důstojným soupeřem týmu s těmi nejvyššími ambicemi, hrajícímu špičku naší soutěže. Důležité body jsme ztráceli v jiných zápasech, kde ta bojovnost naopak výrazně chyběla.

Celkově sezónu hodnotím jako výsledkově velmi nepovedenou. Kluci mají určitě na víc, než šesté místo. Jak na podzim, tak na jaře nám řadu zápasů trvalo, než jsme se probrali z letní/zimní letargie a dohnali tréninkové manko, které velká část týmu nabrala v přípravném období před podzimní či jarní částí vinou velmi slabé tréninkové docházky. Bohužel se pak rozjíždíme až nějakých 5 zápasů před koncem podzimní/jarní části ligy, kdy nedostatek tréninkového zatížení kompenzuje zatížení zápasové. Škoda… Pokud bych měl najít nějaké pozitivum, tak je to velmi rychlé zapracování nově příchozích hráčů z dorostu do naší sestavy, kdy se Peťa i Fíla stali důležitými hráči základní sestavy. Takhle rychle se to dlouho s nikým nepovedlo. Možná to bude mít jistou souvislost s tím, že oba mají asi nejlepší tréninkovou docházku. Nevím 🙂

Na výkonu z posledních zápasů je každopádně potřeba stavět do další sezóny a vzít to už od přípravy za trochu jiný konec. Tak teď odpočinout, vyléčit šrámy a v září v Lokoaréně na viděnou.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/567d7bc4-3e06-4b78-9aad-64766e2997aa