Muži – prachbídné rozloučení s pohárem

TJ Lokomotiva České Budějovice – Sokol Vršovice A
20:28 (10:17)

Tuto středu jsme v rámci dalšího kola Českého poháru v házené narazili na tým Sokol Vršovice A, který aktuálně vévodí prvoligové tabulce. Před zápasem se nám sešla série 6 omluvenek z rozličných příčin a sestava tak byla velmi improvizovaná, přičemž bez pomoci dorostu bychom snad zápas ani neodehráli. Ani Vršovice určitě nedorazily v plné sestavě. My jsme se tím však nechali zlomit od samotného vstupu do zápasu.

Ze začátku zápasu ještě jakž takž fungovala naše obrana, ale útok byl jedna velká bída. Kdyby se tam Radek nevzepjal k jednomu ze svých nejlepších výkonů, tak snad nedáme ani gól. Potokovi to moc nelepilo a ostatní tam byli jen jako komparz na odhazování míčů. Prostě utrpení, kam se podíváš. Tím, že jsme byli v útoku absolutně bezzubí jsme Vršovice vybízeli k rychlým protiútokům, kterými nepohrdly a s lehkostí je zakončovaly. Postupný útok jim také časem začal vycházet a projevila se jejich kvalita na spojkách i křídlech. To vše mělo za následek naší ztrátu ve skóre v poměru 8:17, kterou jsme ještě korigovali na poločasových 10:17.

Ve druhém poločase to ze strany Vršovic už nebyla taková jízda, ale ani my jsme se k žádnému velkému vzepjetí stále neměli. To přišlo bohužel až někdy 10 minut před koncem, kdy jsme najednou z ničeho nic začali bojovat (hlavně v obraně). Vršovice v tu ránu nevěděli, jak zakončit a my jsme toho využívali k rychlým protiútokům, které jsme občas i dokázali proměnit. Výsledek tak byl nakonec prohra 20:28.

Co dodat na závěr? Předně lituji každého, kdo byl tomuto děsivému představení přítomen – omlouváme se. Hráči až na některé výjimky (Radek a Vavy) nepředvedli žádné velké nasazení a chuť po vítězství. S tím se vyhrává jen těžko a snad to bylo jen výjimkou v rámci tohoto kola poháru. Příští zápas hrajeme 5. 10. od 17 hod doma proti Lokomotivě Vršovice a tentokrát to snad bude úplně jiná káva.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/cesky-pohar-muzu/detail/zapas/b51319b2-535a-4da2-8b80-ab522b4bfc5d