Muži – s nováčkem soutěže vítězně

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Spartak Sezimovo Ústí
32:20 (16:9)

Minulou sobotu jsme absolvovali další dějství z našeho ligového dobrodružství, tentokráte proti týmu ze Sezimova Ústí, jež se po několikaleté odmlce vrátilo do ligové soutěže. Do utkání jsme tedy vstupovali v roli favorita a hlavní úkol zněl nic nepodcenit.

To se vcelku povedlo. Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře. Výborně fungovala obrana, která spolehlivě eliminovala velkou část soupeřových postupných útoků a ze které se nám následně dařilo vyrážet do rychlých protiútoků, které byly zpravidla úspěšně zakončené. Náš náskok tak postupně narůstal až jsme v polovině prvního poločasu vedli o nějakých 6 gólů. Sezimovo Ústí nás v obraně tak úplně nestíhalo a začalo si pomáhat místy nevybíravými fauly, které rozdmýchaly zbytečné emoce na obou stranách a zlomeným nosem je odnesl Martin Nepraš. Za této atmosféry se hra začala kouskovat a žádná dechberoucí podívaná to nebyla. My jsme si drželi svůj náskok cca 6 gólů, ale žádný další gólový trhák z toho nebyl. Poločas tedy skončil naším vítězství 16:9.

Vstup do druhého poločasu byl z naší strany naprosto suverénní a definitivně určil, kdo bude na jeho konci vítězem. Šnůrou 5 gólů jsme odskočili na 21:9 a zápas se už prakticky jen dohrával. Základem opět byla pevná obrana, která nám dávala možnost relativně snadného zakončení z rychlých protiútoků. I postupný útok celkem dobře fungoval, a tak byl prostor, aby si zahráli všichni členové kádru. Zápas skončil naším vítězstvím 32:20.

Co dodat na závěr? Jsem rád za to, že jsme soupeře nepodcenili a podali jsme celkem suverénní výkon, i když v několika pasážích zápasu to moc koukatelné nebylo. Výhra o 12 gólů je cenná a je dobrým vkladem do dalších ligových bojů. Velká škoda a ztráta je zranění Martina N., kterému tímto přeji brzké uzdravení.

Naše další soutěžní střetnutí bude netradičně již tuto středu od 18:30 hod na domácí palubovce. V rámci druhého kola Českého poháru v házené narazíme na tým Sokola Vršovice A, který aktuálně vede první ligu. Soupeř to tedy bude atraktivní a my vás tímto tedy zveme do Lokoarény, kde budeme vděčni za vaší podporu.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/313ccc35-0dee-4318-812f-4d1e266a3b5e