Muži – souboj o medailové pozice

TJ Lokomotiva České Budějovice – SK Slavia Praha

26:20 (11:9)

Tuto sobotu byl naším soupeřem tým Slavie Praha. Slavie v dosavadním průběhu ročníku hraje nad očekávání dobře a před naším vzájemným duelem se nacházela na druhém místě tabulky. Nám před zápasem ze sestavy vypadlo hned několik hráčů z čehož největší ranou byla absence obou krajních spojek základní sestavy. Ani Pražané však nedorazili kompletní, a tak to z tohoto pohledu bylo tak nějak spravedlivé.

Do zápasu jsme vstoupili s celkem dobře fungující obranou. Když se Slavii podařilo úspěšně zakončit, tak to bylo spíše po křídlech, která byla velmi pohyblivá, ale šikovné spojky jsme si dokázali celkem dobře pohlídat. Horší bylo, že jak už je v posledních zápasech zvykem, tak v útoku to žádné sláva nebyla. Zase nás trápila malá úspěšnost v zakončení. Ujali jsme se tedy sice vedení hned od samého začátku, ale nebyla to žádná přestřelka. V polovině poločasu bylo skóre 8:6 v náš prospěch a v tu chvíli se „brankostroj“ (z obou stran) zadrhl ještě více. Každý z týmů už přidal pouze po třech gólech a poločas tak skončil naším vedením 11:9.

Vstup do druhého poločasu opět nebyl moc povedený. Slavii jsme dovolili kvůli naší mizerné produktivitě a několika vyloučením vyrovnat a v polovině druhého poločasu tak byl stav utkání 15:15. Naštěstí pro nás se v tu chvíli projevila okleštěnost slávistické sestavy a jejím hráčům pomalu začala docházet pára. Nám se naopak přeci jen podařilo prolomit naší střeleckou nemohoucnost a zápas jsme uchopili pevně do svých rukou. Dost nám pomohl i výborně chytající Matyáš, který likvidoval i ty nejvyloženější šance soupeře. Druhou půli druhého poločasu jsme tak plně opanovali a s přehledem vyhráli 26:20.

Co dodat na závěr? Nerad se opakuji, ale bylo by potřeba zapracovat na lepší střelecké produktivitě jinak nás to, s ještě kvalitnějšími soupeři, bude stát body. Uvidíme, jestli se podaří naše střelecké trápení prolomit příští sobotu v Dolní Cerekvi. Na zápas jedeme vlakem a mám informace, že se formuje početný fanklub, který s námi odcestuje a pokusí se nám v tamní aréně vytvořit domácí atmosféru. Tak jestli nevíte, co se sobotou, můžete nás vyrazit podpořit také. Bude se jistě jednat o nezapomenutelný kulturní zážitek. 🙂

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/d0179720-59d6-4d54-ad5c-ef4bb2cfa214

Napsat komentář