Muži – vítězný výjezd

TJ Sokol Úvaly – TJ Lokomotiva České Budějovice

29:31 (11:12)

Tuto sobotu jsme cestovali na hřiště Úval, kde jsme poměřili síly s místním Sokolem. Úvaly hrají poměrně kvalitní házenou plnou nacvičených kombinací a jsou známy zejména dobrou prací s mládeží, kterou posléze úspěšně začleňují do týmu mužů. Dal se tedy čekat pěkný a vyrovnaný zápas.

Začátek zápasu se nám moc nepovedl. Úvaly se v prvních 10 minutách ujaly vedení 6:3 a my jako bychom se nemohli rozkoukat po cestě absolvované vlakem a jako bychom stále podřimovali někde v teple kupíčka. Obrana fungovala celkem dobře, jen občas zaspala při nějaké nacvičené kombinaci soupeře a my tak dostali laciný gól. Horší to bylo s útokem. Naše souhra až tak špatná nebyla, ale naši střelci dávali velký prostor pro vyniknutí soupeřovo brankáři, který likvidoval jednu naši střelu za druhou. Po deseti minutách hry jsme se přeci jen trochu probrali a zápas jsme začali postupně otáčet. Úspěšnost střelby byla stále tragická, ale postupně jsme eliminovali zbytečná zaváhání v obraně, a tak poločas nakonec skončil naší výhrou 12:11.

Vstup do druhého poločasu nijak nevybočoval z průběhu poločasu prvního. Stále jsme se potýkali s malou úspěšností střelby, ale nahrazovali jsme to dobře fungující obranou. Zlom nastal někdy v 10. minutě druhého poločasu, kdy jsme šňůrou 3 gólů odskočili na vedení + 3 góly a tento rozdíl ve skóre již do konce poločasu více méně přetrval. Sice jsme začali trochu odcházet v obraně, ale v útoku se naše produktivita přeci jen zlepšovala, a tak to skóre nebylo zase tak nízké. Nakonec jsme zvítězili 31:29.

Co dodat na závěr? Z Úval se body zas tak snadno nevozí, a tak je vítězství velmi cenné. V našem herním projevu opět nechyběla velká dávka bojovnosti, ale už je na čase trochu zlepšit efektivitu zakončení, jinak nás to příště bude jisto jistě zbytečně stát vítězství.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/b1e0534f-c4cd-4321-a73c-605275e8dae2

Napsat komentář