Muži – z Vysočiny s výhrou

TJ Dolní Cerekev – TJ Lokomotiva České Budějovice

26:37 (13:21)

Tuto sobotu jsme vyrazili k dalšímu dějství našeho ligového dobrodružství, tentokráte na hřiště Dolní Cerekve. Cerekev se sice krčí u dna naší ligové tabulky, ale zápasy proti ní nebývají jednoduché. Důkazem může být naše cca půl roku stará prohra na jejich půdě. Nebylo tedy radno tento zápas jakkoliv podcenit.

Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a likvidovali jsme jednu akci Cerekve za druhou. Ze zajištěné obrany jsme vyráželi do rychlých protiútoků, které jsme poměrně slušně proměňovali a tím jsme šli do vedení v polovině prvního poločasu 11:4. V tu chvíli nás začala opouštět jistota v zakončení a my jsme se s vyloženými šancemi začali trápit. Tím se rozdíl ve skóre přestal navyšovat a hra v našem podání moc koukatelná nebyla. Ke konci prvního poločasu ještě přišlo vzepjetí a nakonec jsme první poločas vyhráli 21:13.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že je potřeba i nadále držet otěže zápasu pevně ve svých rukách a to se celkem dařilo. Náskok jsme navýšili na nějakých 26:15 a bylo v podstatě po zápas. Byl prostor protočit sestavu tak, aby si zahráli opravdu všichni a zápas skončil naším vítězství 37:26.

Co dodat na závěr. Oproti minulým zápasů ubylo technických chyb, ale zakončení v určitých fázích zápasu je stále problém. Na tom je třeba dál pracovat. Je super, že vyhráváme zápasy, ve kterých jsme se vloni trápili a naše ligová bilance 5 výher a 1 prohry je více než uspokojivá. Pravdou ale je, že až teď nás čekají soupeři, kteří naše kvality teprve pořádně prověří. Prvním z nich je rezerva extraligové Plzně, která na naší palubovku zavítá hned příští sobotu. Zápas začne v 17 hod, tak neváhejte a doražte nás podpořit v boji o první příčky v tabulce.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc#utkani

Napsat komentář