Muži – souboj Lokomotiv

TJ Lokomotiva České Budějovice – Lokomotiva Vršovice

28:22 (16:12)

Minulý víkend jsme na domácí palubovce přivítali Lokomotivu z pražských Vršovic. Tento tým nám v dlouhodobé perspektivě celkem vyhovuje. Ačkoliv hraje pěknou, kombinační házenou a umisťuje se v horní polovině naší tabulky, tak se nám v těchto zápasech daří pravidelně vyhrávat. Tentokrát nám ale na spojkách chyběly dvě z opor, a tak bylo otázkou, jak se s tím popasujeme.

Vstup do zápasu byl povedený. Velmi rychle jsme se ujali vedení a to zejména díky dobře fungující obraně a následnému přechodu do rychlého protiútoku. Postupný útok též velmi dobře fungoval, protože jsme ještě plni sil měl velmi dobrou úspěšnost v zakončení. Tento stav trval někdy do cca 10. minuty prvního poločasu, kdy jsme vedli 8:3. V tuto chvíli ale přišla série několika zbytečných vyloučení, což náš rozlet poněkud přibrzdilo. Vypadli jsme z tempa a Vršovice se začínali dostávat do zápasu. Nám navíc s ubývajícími silami základních kamenů naší sestavy povážlivě klesala úspěšnost střelby, a tak Vršovice náš náskok trochu korigovali na poločasových 16:12.

Při vstupu do druhého poločasu jsme naší produktivitu v útok moc nezlepšili. To samé však platilo i o soupeři, a tak první gól druhé půle padl až po nějakých 4 minutách hry. Postupný útok nám moc nešel, ale dařilo se nám využívat rychlého přechodu. Někdy od desáté minuty druhého poločasu přišla série našich 4 branek v řadě, čímž jsme náš náskok navýšili na 26:17 a o osudu utkání tím bylo rozhodnuto. Zápas se pak už jen dohrával a Vršovice ještě korigovali na konečných 28:22.

Co dodat na závěr? Kluky je potřeba pochválit za jejich nasazení a bojovnost a zejména za to, jak se zvládli vypořádat s absencí nejzkušenějšího hráče na rozehrávce. Máme cenné 2 body, na které bude potřeba navázat příští týden v Úvalech, tak držte palce.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/f203d882-0566-4fe2-8d4d-400b3b9f7a38

Napsat komentář