Muži A – postup do osmifinále ČP

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ JM Chodov

34:33 (17:17)

K dalšímu utkání Českého poháru v házené jsme nastoupili proti prvoligovému Chodovu, který aktuálně hají 3. místo v této soutěži. Soupeř pohár zřejmě nebere jako prioritu, a tak nepřijel v nejsilnějším možném složení. Přesto přicestovali hráči, kteří za Chodov standardně nastupují a jejich kvalita na hřišti byla znát. My jsme zase pro změnu nemohli nastoupit v sestavě jakou bychom si představovali zejména vinou různých zdravotních komplikací. V tomto ohledu byly tedy naše síly vyrovnány.

Soupeř vstoupil do utkání několika povedenými střelami ze střední vzdálenosti a nám se jen s obtížemi dařilo držet krok. Problém nám opět dělalo zachycení soupeřova přechodu do rychlého protiútoku, z čehož jsme dostávali poměrně hodně branek. Nám se v útoku celkem dařilo, ale dělali jsme některé zbytečné technické chyby a neproměňovali jsme vyložené příležitosti. Ve druhé části poločasu se nám podařilo vyrovnat s Chodovem hru a rozdíl ve skóre byl max. 2 góly ve prospěch jednoho či druhého týmu. Poločas skončil zaslouženou remízou.

Pokyny do druhé půle zněly jasně. Nebýt nervózní v zakončení, hrát s rozvahou a nasazením a hlavně se vracet co nejrychleji do obrany. To se nám dařilo poměrně dobře naplňovat a prakticky celý druhý poločas jsme nad soupeřem vedli. To hlavně díky nezvykle velkému nasazení všech hráčů, ať už v obraně či v útoku a střelecké produktivitě hlavně Potoka a Matese. Několika důležitými zákroky pomohl i Šimi v brance. Na konci utkání se soupeři už pouze podařilo zkorigovat výsledek na rozdíl 1 gólu, ale zápas skončil naším vítězstvím.

Toto utkání ukázalo, že jsme schopni hrát s každým, přestože jsme v okleštěné sestavě. Výkon z tohoto zápasu bychom hlavně měli přenést do zápasu dalšího, ve kterém přivítáme Libčice (1. tým naší ligy). „Třešinkou na dortu“ vyhraného pohárového zápasu je účast v osmifinále (to se zatím týmu mužů z Lokotky nikdy nepodařilo) a snad utkání s některým z extraligových týmů.