Starší žáci na Šumavském poháru

Šumavský pohár je nově vzniklá soutěž, společná pro jihočeské týmy a družstva z Horního Rakouska. Doufejme, že to soutěž nebude mít jepičí život a bude pokračovat a rozvíjet se v kvalitní soutěž. Nikdy není na škodu se utkat s družstvy z jiných států.Na turnaj do Lince starší žáci vyrazili bez největšího srdcaře a opory, který tou dobou odlétal na pracovní cestu. Ano, myslíte si to správně, je to trenér Kamil Houška. Družstva se ujali pánové Jiránek a Bajt.
V 6:45 vyrážíme na cestu společně se Sezimákem a Třeboní a ještě bez Filipa Dvořáka, který nastupuje u letiště v Plané. Maminka zaspala a pak vše musela dohnat. Konečně jsme všichni a vyrážíme směr Linc.

První zápas – bitva jako řemen
SK Keplinger-Traun – Loko ČB
20:19 (9:8)
Branky a sestava: Bajt, Louda – Plášil, Böhm 2, Ludvík 2, Kadlec M. 1, Titl, Dvořák, Kadlec D. 1, Houška 7, Kojan 6/1, Novotný, Bauer

Nejlepší výkon kluků jaký jsem od nich, kdy viděl. Vše, ale začalo velkým náporem soupeře, který na nás vlítnul jako uragán a kluci nevěděli, kde jim hlava stojí, v 15 minutě jsme prohrávali 7:3. Největší problém pro nás byli soupeřovi urostlé spojky. Museli jsme změnit obranný systém a obranu jsme vytáhli na 1-2-3 a to se nám osvědčilo a soupeře jsme touto obranou dostali pod tlak a bráně se začalo dařit Matyášovi. Za posledních pět minut jsme stáhli na poločasových 9:8. V druhé půli jsme pokračovali v obraně 1-2-3. V Márovi Houšků, bouchli saze, a jeho třemi góly za sebou se dostáváme do vedení. Bohužel náročný obranný systém si vybírá svou daň a přichází řada vyloučení a soupeř otáčí na 19:17. Bojujeme dál, ve 39 minutě vyrovnáváme na 19:19. Do konce zbývá 56 sekund, soupeř vstřelil šťastný gól, ale ještě je čas na remízu. Po krásném uvolnění Martina Kadlece vyrovnáváme 5 sekund před koncem, bohužel rozhodčí píská přešlap. Velká smůla kluci si zasloužili spravedlivou plichtu. I přes prohru jsem na kliky byl hrdý.

Druhý zápas – údolí mrtvol
SG LINZ AG / Neue Heimat – Loko ČB
22:15 (11:6)
Branky a sestava: Bajt, Louda – Plášil, Böhm 2, Ludvík 2, Kadlec M. 1, Titl 1, Dvořák, Kadlec D., Houška, Kojan 9/1, Novotný, Bauer

K zápasu nastoupili bez zájmu a chuti se poprat o výsledek, zápas jsme odchodili a radši než zabojovat tak se kluci vymlouvali na všechno možný (v hale je horko, rozhodčí jim nadržuje….), ale kde jste hoši nechali sebe soudnost. Tak jak jsme byli s Ríšou na vás hrdí, tak tentokráte jsem se mohl akorát stydět. Hlavně klíčový hráči nepředvedli nic. V týmu chybí tahoun, který by zavelel, jde se na to.
Soupeř disponuje velmi mrštnými a rychlými hráči, kteří předváděli hru plnou vířivého pohybu, kluci propadli úplně ve všech činnostech. Asi bychom je neporazili ani tak, ale není ani snaha. Velké moje rozčarování.

třetí utkání jsme sehráli s Funke Wittingau (Jiskra Třeboň), takto jsem třeboňské přejmenoval, jelikož hráli v rakouské skupině
Funke Wittingau :-) – Loko ČB
13:25 (8:15)
Branky a sestava: Bajt 1, Louda – Plášil 1, Böhm 3, Ludvík 3, Kadlec M. 3, Titl 1, Dvořák 1, Kadlec D. 3, Houška 2, Kojan 6, Novotný, Bauer 1

do posledního utkání celého dne jsme dali šanci celé sestavě a hráči základní sestavy si odehráli svých pět minut a postupně odcházeli na lavičku a o místo v sestavě se začali prát hoši z lavičky. Je znát že tito hráči moc nehrají a na jejich hře byla vidět nervozita, ale bojovnost. Do druhé půle přišel posílit útočné řady i Matyáš z branky a do branky si stoupl (celý turnaj chytající za Straky) „Ronaldo“ Radek Louda. Myslím si, že výsledek utkání odpovídá předvedené hře.

Slovo na konec:
Děkujeme s Ríšou za vaše vzorné chování během celého turnaje.