4. turnaj KP mladších žáků a konečně první vítězství

Loko ČB x HBC Strakonice

11:20 (4:9)

K prvnímu zápasu 4. turnaje jsme nastoupili proti družstvu HBC Strakonice. Jako obvykle jsme vstřelili první branku a ještě v 5. minutě jsme vedli 2:1. Pak se ale opět strakoničtí rozjeli a sérií 5 branek otočili na 2:5 a do konce prvního poločasu ještě pár branek přidali.  Takže první poločas skončil 4:9. Dostat 9 branek není špatné, ovšem vstřelit pouze 4 za 20 minut hry, s tím se opravdu vyhrávat nedá.

V druhé poločase se zpočátku dávalybranky na obou stranách a v 6. minutě byl stav 6:12 a nevypadalo to vůbec dobře. Pak ovšem přišla nádherná série Kaji Uhlíře a během 2 minut jsme dokázali stáhnout na 10:12 a už to vypadalo, že soupeře dostihneme. Jenže v nejlepším přišla dvě vyloučení na naší straně a ve čtyřech proti hostům ze Strakonic se nedá hrát vyrovnaná partie. Do konce zápasu jsme stačili dát pouze jednu branku a soupeř pěkných 8. Utkání nakonec tedy skončilo 11:20.

Branky a sestava: Bajt, Netrval – Dolejš 5, Uhlíř 3, Kojan, Houška, Klimeš 1, Místecký, Sýkora, Vach

Loko ČB x Jiskra Třeboň

17:16 (5:9)

Druhé utkání jsme sehráli proti Jiskrám z Třeboně. Úvod utkání jako přes kopírák s tím prvním. Nejprve 2:1, pak ještě v 9. minutě 3:3. Pak ovšem šňůra 5 branek a soupeř rázem vedl 3:8, ještě jsme stihli snížit na 5:8. Nicméně konec poločasu vyzněl opět lépe pro hosty a to 5:9. Nutno podotknout, že jsme neproměnili dva 7-m hody. Mohlo býti přeci jen veseleji:-(.

Ovšem ve druhém poločase přišel čas Káji Uhlíře. Nejprve jsme soupeře dotáhli na 8:9. pak 11:12, následovalo ještě 13:15. Ale pak se už konečně vrbenská mašina rozjela, kde pod kotel přikládal Kája a 4 brankami jsme otočili stav na 17:15. V posledních vteřinách již stihli třeboňští dát jednoho kapříka a první vítězství bylo doma.:-). Snad to vydrží.

Branky: Kája Uhlíř 9, Mára Houška 4, Adam Dolejš 3, Petr Klimeš 1, Fanda Kojan neproměnil 2×7:-(