První body


dorky_cestaTJ AŠ Mladá Boleslav x Loko ČB

15:25 (7:11)

K nejvzdálenějšímu soupeři se vydaly naše starší dorostenky v sobotu 17.10 v brzkých ranních hodinách. Tímto soupeřem pro nás byl neznámý tým z Mladé Boleslavi, kde se dívčí kategorie objevila teprve minulou sezónu. V letošní probíhající sezóně ještě nezískaly ani bod a s průměrným skóre 10:26 na zápas se krčí na posledním místě. Naším cílem tedy bylo ukořistit první 2 body za každou cenu.

Od prvních minut zápasu bylo zřejmé, že naše soupeřky dlouho házenou nehrají. Jejich kombinace se našim děvčatům dařilo lehce přečíst a vybojovat míč. A když přeci jen soupeřky vystřelily na naši bránu, tak jejich střely suverénně likvidovala naše brankařka Haňková, které se v tomto zápase dostala na parádních 66 % úspěšnosti zákroků. V útočné fázi se většině z dívek dařilo zakončovat, bohužel ale s přemíry motivace a vinou veliké snahy dávat lehké branky z rychlých protiútoků, jsme vytvářeli spousty technických chyb, což drželo soupeřky v zápase. Avšak někdy se ten rychlý protiútok naučit musíme a toto byl jeden ze zápasů, kde jsme si jej mohli natrénovat. První poločas tedy skončil rozdílem pouhých čtyř branek 7:11.

V druhém poločase se nám již dařilo vyvarovat ztrát míčů vinou technických chyb a zvyšovat tak brankový rozdíl. Větší brankový náskok vnesl do týmu více klidu a v pohodovém tempu se zápas dohrál na konečný desetibrankový rozdíl 15:25.

Kladně v tomto zápase můžeme hodnotit téměř vše. Od výborného výkonu brankařek, přes 100% střelbu sedmimetrových hodů až k nasazení všech hráček. Bohužel i v takovémto zápase se některé hráčky stále hledají, ale věřme, že i ony naleznou svou ztracenou formu a v dalších zápasech přispějí svými brankami.

A jako tradičně na konec pozvánka k dalšímu zápasu, který se odehraje na domácí půdě v Lokoaréně. Tentokrát budou naším soupeřem děvčata z HC Plzeň. Zápas proběhne v neděli 25.10. od 11.00. Budou další body? Přijďte se podívat, zafandit a uvidíme, co nám zápas přinese.

Sestavy a branky:

  • Loko ČB: Scheichlová, Haňková – Chasáková 8, Gottfriedová 6, Řezáčová 3, Farková 2, Marešová 2, Chrástková 2, Tomášková 1, Potůčková 1, Dvořáková, Šírková, Matoušová
  • TJ AŠ Mladá Boleslav: Roštejnská 8, Průšová 3, Švarcová 1, Chytrá 1, Pelcová 1, Ulmanová 1

ŽK: 2 : 2, Vyloučení: 5 : 0, Sedmičky: 1/4 : 9/9, Diváci: 32

Rozhodčí: Pospíšil, Uhlíř