Trápení pokračuje

Loko ČB x Sokol Kobylisy II

25:37 (11:18)

Po dlouhé měsíční pauze jsme opět nastupovali k mistrovskému utkání, ve kterém jsme chtěli převést do praxe to, na čem jsme během pauzy pracovali. Naším soupeřem byly protentokrát sokolky z Kobylis, na které jsme si věřili. Navíc tento den slavil narozeniny trenér Michal Kotvald a naše děvčata mu chtěly jako dárek darovat vítězství.

Do zápasu nenastoupila vinou zranění brankařka Scheichlová, která v poslední době chytla formu a před zápasem také musela opustit tým i Dvořáková, které se udělalo nevolno, a tak se na poslední chvíli měnila zamýšlená sestava a taktika.

Utkání začalo velice opatrně z obou stran, bylo vidět, že nikdo nechce vytvořit chybu hned na začátku. První branky jsme se dočkali v druhé minutě, kdy se podařilo propálit hostující brankařku Potůčkové. Avšak z následujícího protiútoku se podařilo soupeřkám vyrovnat a později i otočit stav. Další minuty byly velice vyrovnané a branky padaly na obou stranách stejně. Bohužel přišla klasická patnáctiminutovka zmaru, kdy se začaly objevovat technické chyby, a soupeřky pohodlně navyšovaly své vedení na děsivých 7:17. Po timeoutu, během kterého se promlouvalo do duše, se děvčata zvedla a nádhernými a snadnými brankami z prostoru pivota zkorigovaly poločasový výsledek na 11:18.

Poločasová promluva se zaměřila na psychickou stránku dívek. Silově i rychlostně jsme soupeřkám stačili, ne-li je dokonce převyšovali, avšak po straně psychické jsme velice zaostávali, čímž se tvořilo spousty chyb, jenž vyústily do vedení hostujícího celku.

Do druhého poločasu jsme vlétli s cílem otočit stav v náš prospěch a dovést utkání k vítěznému konci. V prvních minutách fungovala výborně obrana a i v útoku se dařilo. Stav na světelné tabuli se pomalu a jistě vyrovnával. Jak už to ale u nás bývá, po nějaké době se opět rozpadla obranná činnost a můžeme říci, že téměř každý útok hostujících skončil v naší síti. Ze zajímavého a přijatelného stavu 16:20 se podařilo soupeřkám znovu odskočit a v klidu si pohlídat vítězství v tomto zápase, který skončil 25:37.

Již několikrát jsem zde psal, že nemůžeme hrát pouze 15 minut v každém poločase. Po nádherných souhrách a fungující obraně přicházejí chvíle zmaru, které nám ničí psychiku a snižují morálku v zápase. Po pohledu na tabulku soutěže musí být každému jasné, kde je problém. Hrozivých 219 obdržených branek za 7 soutěžních utkání je velice mnoho (více jak 31 branek na zápas!!!).  Nezbývá nic jiného než zapracovat na obraně, zvednou hlavu a v posledním utkání podzimní části ukázat co v dívkách je.

Poslední klání proběhne na hřišti Astry Praha, kam bude směřovat autobus Lokomotivy spolu s ženami v neděli 13.12., tak aspoň na dálku držte našim dorostenkám palce, ať zakončíme tuto část se ctí.

Sestavy a branky

Loko ČB: Haňková – Farková 11, Tomášková 3, Steierová 2, Řezáčová 2, Chasáková 2, Gottfriedová 2, Marešová 1, Chrástková 1, Potůčková 1, Šírková, Matoušová

Sokol Kobylisy II: Novotná N. 9, Bursíková 8, Klausová 5, Novotná A. 4, Novotná K. 4, Vilímová 4, Seifertová 3

ŽK: 1 : 3, Vyloučení: 1 : 3, Sedmičky: 3/5 : 0/1, Diváci: 55

Rozhodčí: Pospíšil, Uhlíř

Zápis na webu CHF