Další jihočeské derby

77966_355883084552513_91440143_oHázená Milevsko – Lokomotiva ČB
20:26 (9:15)

Sestava a branky

Další jihočeské derby a to se soupeřem, na kterého se nám tradičně moc nedaří (všichni si pamatujete velké bitvy, které jsme sice vyhráli, ale velice těsně).

Do utkání vstupujeme s naší tradiční obranou s přechodem do rychlého protiútoku.  Obrana se nám daří, ale to zakončení… Soupeř do 6 minuty s námi drží krok. Konečně to přichází, úsek od 6 do 16 minuty vyhráváme 7:0 a dostáváme se do šesti brankového rozdílu, který si navyšujeme až na osmibrankový 13:5. Necháváme se výsledkem ukolébat a vypadáváme z koncentrace, po sérii chyb stavíme soupeřky na nohy, ale přesto zůstává poločasových 15:9 velice příjemným skórem a výchozím bodem do druhého dějství.

V šatně se bavíme o tom, jak nesmíme usnout na vavřínech a pokusíme se soupeřky dorazit.

Opak byl však pravdou, soupeřky s jejich hrou nás pěkně ukolébaly a my se nemohli dostat do tempa. Házená v těchto momentech dostávala pěkně na pr…, nic horšího jsem už dlouho neviděl. Konečně se probouzíme, začínáme pracovat v obraně zase na 100 %, ale vše je marné, když si neumíme přihrát v trháku a hráčky, které v životě v trháku nenahrály, se stávají nahrávačkami – 80% přihrávek končí v autu nebo v soupeřovo rukách. To není ještě vše, když se nám podaří překonat v trháku sami sebe, tak netrefíme bránu. Střely na bránu ve druhém poločasu 25 (11 branek) a k tomu si připočtěte kolik se zahodilo přihrávek. Není tedy divu, že člověka málem klepne pepka. Místo pohodového zápasu, z toho bylo jedno velké trápení.

Bohužel se nám nedařilo na spojkách, které stále nezúročují to, co hrají na trénincích (rychlý, kolmý náběh zakončen střelbou přes bloky), moc nám chybí branky Zuzky, která se moc snaží přelstít brankařky, až si z toho zadělala na pořádné trauma. Vysoký standart si udržely děvčata na středové spojce a k nim se přidala Lucka Poláčků.

Zase nás čeká týdenní pauza, které nám zrovna moc neprospívají. Chybí pravidelná herní zátěž, soutěž je rozkouskovaná. Pro některé dívky znamená herní pauza i pauzu v trénincích. Škoda takhle se dál neposuneme.