Bitva se smutným koncem

TurnovLOKOMOTIVA ČB – TJ TURNOV
25:27 (12:13)

Sestava a branky: Scheichlová V., Formánková – Dolejšová 7/3, Hondlíková 7/2, Pánková 6, Kolbová 2, Korandová 1, Řezáčová T. 1, Nováková 1, Oupicová, Farková, Gottfriedová, Steierová, Poláčková.

Tentokráte jsme na domácím palubovce přivítali neporažený celek z Turnova. Po minulé výhře na Astře jsme spolu s Hansem věřili v úspěch i na domácím hřišti. Soupeř ještě ke všemu přijel bez své nejlepší střelkyně.

Do prvního poločasu jsme vstoupili s odhodlání hrát hned od začátku naplno, abychom nemuseli dohánět ztrátu jako v minulém zápase, což se nám dařilo a dokonce jsme si vypracovali dvou gólový náskok, který jsme udržovali do 15 minuty. Přichází hluchých šest minut, které prohráváme 4:0, soupeř si bere vedení na svou stranu. Nám se podaří snížit na poločasových 12:13.

Do druhého poločasu vstupujeme s odhodláním stav utkání otočit a dostat se do vedení, bohužel se nám to nedaří a soupeř se ujímá dokonce tří brankového vedení. Nevzdáváme se, bojujeme a ve 26 minutě dokonce vyrovnáváme. Bohužel nás rozhodčí posílají do pěti. Soupeř se dostává do vedení 26:25. Jdeme do útoku – neproměňujeme. Jdeme do obrany – získáváme míč – rychlý protiútok – končí na rukou brankařky. Soupeř začíná hrát zdržovací házenou, podaří se mu skórovat, vede 27:25. Jdeme do útoku, nedáváme. Nezbývá nám nic jiného než hrát osobní obranu, která však o ničem nerozhodla. Prohráváme.

Myslím si, že tento zápas jsme si prohráli vlastní nemohoucností zakončit rychlé protiútoky (číslo hovoří jasně 6/2 !!!!!!), k tomu se přidají dvě neproměněné sedmičky, zbytečné ztráty míčů a výsledek by byl obráceně. Mrzí mně hlavně nevyrovnanost výkonů celého družstva, kde byla bojovnost z minulého týdne. Bohužel nás nepodržela tentokráte svým výkonem ani Hanka v brance (šmouláky z křídel, by padat rozhodně neměly).

Teď nám nezbývá nic jiného než na vše zapomenout a připravit se na další jihočeské derby 30. 10.2016 v Písku. Zveme fanoušky na zápas do Písku, kde připraven Lokobus s odjezdem v 13:00 hod.