Další vyhrané derby

písekSOKOL PÍSEK B – LOKOMOTIVA ČB
22:23 (10:10)

Sestava a branky: Formánková 29/11, Scheichlová 26/11 – Dolejšová 7/2, Hondlíková 6, Nováková 3, Řezáčová T. 1, Pánková 1, Korandová 1, Gottfriedová 1, Chasáková 1, Farková 1, Králová 1, Šírková, Oupicová (branky dle technického zápisu)

Další ligové kolo nám do cesty postavilo družstvo z jihočeského města Písku. Soupeř je rezervou družstva A, které hraje nejvyšší soutěž WHIL a tak je velmi těžké se připravovat na soupeře, který hraje zápasy pokaždé v jiné sestavě. Věděli jsme, že písecká házená je výborná a soupeř disponuje velmi kvalitními hráčkami.

Do zápasu jsme vstoupili z většími změnami v základní sestavě, na středních spojkách se střídali mladé hráčky Adélka s Terkou Chasáků, na pravé křídlo se vrátila ze středu Zuzka a Štěpa Králů na pravou spojku. Začátek byl v naší jasné režii, kdy jsme soupeře překvapili vysoce kvalitní obranou a v desáté minutě svítilo na tabuli skóre 3:0. Mohlo být i lépe kdybychom proměňovali vyložené střelecké příležitosti (naše největší nemoc v této sezóně 🙁 ). Skvělou obranu soupeř překonal až v desáté minutě, nás to nerozhodilo a pokračovali jsme ve výborné hře. Bohužel opět jsme se nevyvarovali technický chyb v přechodech, soupeř hru vyrovnal a dokonce se dostal v závěru utkání na plus dvě branky (díky velmi špatné hry v úseku mezi 22–29 minutou). Naštěstí se nám do půle povedlo vyrovnat (branka padla vteřinu před koncem první půle). V přestávce jsme moc výtek až na nepřesnou střelbu neměli. Děvčata byla nažhavená na plné obrátky.

Druhý poločas se nesl ve znamení střídání vedení (15:13, 15:17, 20:18, 20:21). Byla to krásná házenkářská bitva. V druhé půli nám dělalo velký problém bránění pivota a jeho následná souhra se středovou spojkou. Vše však hasila skvěle chytající Markéta. Soupeř na konci 29. minuty vyrovnává. Jdeme do útoku, čas 59:10 dáváme si time-out. Možná brzo. Honí se mi hlavou, ale znám bábovky a tak o něj žádáme, radši dřív než ho nestihnu položit. Domlouváme se, že remíza je dobrá, ale vítězství by bylo lepší. „Budeme hrát do pasivity a pak se pokusíme zakončit“ z ní pokyn. Hrajeme velmi takticky, přesně podle pokynů – pasivní hra – volný hod – Gabča to vzala na sebe – střílí (rána nemasná, neslaná, zkrátka jak říkám takový H…o) – gól. Dokonce chybí deset vteřin, soupeř si vybírá útok po pravé straně. Petitka jej zastavuje nedovoleně a rozhodčí nás oslabuje dvouminutovým trestem. Čas ukazuje 59:59, rozhodčí dávají soupeři vteřinu na víc. Stavíme obranu, soupeř rozehrává volný hod, střela končí na našich blocích. Propukáme v radostné opojení. Vítězství je doma. Konečně jsme narazili na soupeře, který chce hrát házenou a ne válenou.

Velmi dobře řídili utkání pánové Navrátil a Šiška.

Pochválit bych chtěl úplně všechny hráčky za bojovnost a skvělou atmosféru na lavičce. Poděkování zaslouží i naši věrní fanoušci, kteří s námi přicestovali na zápas (hlavně Kuba Borovků, který málem ztratil hlas 🙂 ).

Rád bych vás, kteří jste dočetli, až dokonce pozval na sobotní zápas do Lokoarény, kde přivítáme loňského vítěze II. ligy Sokol Bělá pod Bezdězem. Začátek 15:00 hod.

Přijďte za fandit

P.S. češtináři prominou – ve slohu a v češtině jsem nikdy nevynikal 🙂