Bábovky si poradily s Astrou

LOKO ČB – ASTRA PRAHA
33:27 (17:13)
Sestava a branky: Formánková, Scheichlová M. – Dolejšová 11, Hondlíková 6, Chasáková 5, Farková 3, Králová 3, Matoušová 2, Kolbová 1, Korandová 1, Gottfriedová 1, Oupicová , Řezáčová T., Steierová

Po nevydařeném utkání v Milevsku, jsme na domácí půdě přivítali nevyzpytatelné družstvo žen Astry Praha. Soupeř podává v jarní části velmi dobré výsledky (porazil Písek B, o branku prohrál s druhou Bělou a doma se štikou jarní časti Tachovem) a tak jsem měl obavy, jak toto utkání zvládneme. Ke vší úctě k předcházejícím soupeřům, ale byly to zápasy na rozehrání a zkoušení.
K zápasu jsem přistoupili s jasnou taktikou dobrou obranu a rychlý přechod do protiútoku. Soupeř naší obranu velmi zaměstnával svou technickou útočnou házenou, plnou kreativních nápadů, jen pozorná obrana nedovolila soupeřkám tuto hru zakončovat brankami. Poctivou obranou jsme donutili soupeřky dělat chyby, které jsme nekompromisně trestali. Prvních dvacet minut jsme předváděli skvělou házenou, ale bohužel jenom dvacet minut, ale ty nám zabezpečili dostatečný náskok, který jsme i přes vystřídání skoro celé sestavy dotáhli do poločasového skóre 17:13.
V poločase jsme jen v krátkosti řekli, co by se mělo zlepšit. Začátek druhého poločasu nám vyšel luxusně, během minuty jsme navýšili náskok již na sedm branek, jenže pak hloupými chybami jsme se opět vrátili na čtyřbrankový rozdíl, ze kterého jsme se nemohli odtrhnout. Naštěstí se nám v druhé polovině povedlo soupeři odskočit až na sedmibrankový rozdíl a bylo rozhodnuto a mohlo být i o více, kdyby proti nám nehrál náš stolek, který místo nám připisoval branky soupeři :-). Nedařilo se našim křídlům (střelba 7/2), dříve naše výkladní skříň.
Zápas jsme před pěknou diváckou kulisou dovedli do vítězného konce 33:27, škoda jen komorní atmosféry, chtělo by to občas za fandit.
Celkově mohu říci, že jsme byli s výkonem spokojeni (každá ví, kde by mohla přidat).
K dalšímu zápasu odjíždíme v sobotu Turnova (podzimní lídr II. ligy), kde budeme postrádat některé hráčky, kteří se jedou připravovat na zbytek soutěže do hor (ach ty prázdniny). Našim jediným cílem je vítězství, tak nám fanděte na dálku nebo s námi Lokobusem, ať se dílo podaří.

Doma se představíme až 25. 3.2017, kdy přivítáme v Lokoaréně atraktivního soupeře z Písku, která má ve svém kádru celou plejádu hráček, které si zahrály nejvyšší soutěž WHIL, tak se máte na co těšit.