Bábovky vyhrály na severu republiky

Spartak Ústí nad Labem – Lokomotiva ČB
19:32 (8:12)
Sestava a branky: Formánková 1 – Dolejšová 10, Kolbová 9, Chasáková 6, Farková 4, Králová 1, Korandová 1, Chrástková, Matoušová

K utkání jsme vyrazili s torzem hráček a bez trenéra Hanse, s přístupem některých hráček jsem nemile překvapen. Jak na to koukám tak to není jen jarní nálada u žen, ale jak jsem viděl soupisku mužů a dorostu žádná sláva (zkrátka hrají jen srdcaři).
Samotný zápas byl zahájen úderem 15 hodiny. Zápas začal velmi nervózně z naší strany a ani soupeř však nebyl nějak nebezpečný, první gól padl až v páté minutě a jako vždy jej střelila Anička. v 16 minutě zápasu jsme se dostali do čtyř brankového vedení. To co jsme předváděli v těchto chvíli bylo něco hrozného a to ještě jsme netušili co ještě přijde. Soupeř,ne že by vyvinul nějaké tlak na nás, ale naší velmi špatnou hrou a ještě horším zakončením, vyrovnal 22 minutě stav utkání na 7:7. Naštěstí se na naše ruce vrátil klid a přesnost a utíkáme soupeřovi na poločasových 8:12.
V poločase se domlouváme, že zpřesníme hru a budeme trpělivý v obraně. Zlepšenou obranou jsme dostali soupeře pod tlak, rychlou hrou jsme pomalu a jistě dostávali soupeře na lopatky. Některé naše hráčky potřebují na jeden gól 3-4 střelecké pokusy ze šestky. Mít dneska 80% ze šestky určitě bychom hráli hodně přes čtyřicet branek. Soupeřova brankařka výborně chytala spodek branky, celou dobu říkáme dívkám, aby pálily do horní poloviny branky. Donutit hráčky střílet nahoru byl nadlidský úkol, další nadlidský úkol byl přinutit Hanku při střelbě z křídla neskákala, jako pes přes oves. Od 44 minuty jsme zcela ovládli hřiště a jednoznačně zvítězili 32:19.
První gól za ženy vsítila Hanka Formánková a jistě si všichni zasvěcení umíte představit kolik jí to bude stát. No já vám to napíšu (200 +31 za třicátý první gól :-).
Náš poslední venkovní zápas v této sezóně odehrajeme na hřišti Jindřichova Hradce dne 29. 4.2017 od 19:00 hod. Tak se přijeďte podívat a povzbudit nás na cestě za ………