Bábovky vyhrály pod Bezdězem

Sokol Bělá pod Bezdězem – Lokomotiva ČB
23:28 (13:14)
Sestava a branky: Formánková, Scheichlová – Kolbová 6, Dolejšová 6, Řezáčová 4, Hondlíková 4, Kornadová 4, Chasáková 2, Farková 1, Oupicová 1

K dalšímu ligovému zápasu jsme vyrazili s torzem hráček, ostatní hráčky se z různých důvodů omluvily, a tak jsme k zápasu vyrazili pouze s 8 hráčkami a dvěma brankařkami. Věděli jsme s Hansem, že nás nečeká nic lehkého, přece Bělá byla dlouhou dobu druhým týmem soutěže. Bělá minulý týden sice vysoko prohrála s Tachovem, ale na domácí půdě bude silným protivníkem.

K zápasu vyrážíme (pro mě) v hrozných 6:00 hod., abychom přijeli, včas na zápas od 11:00 hod. Do dějiště zápasu přijíždíme v 9:21 hod., hala i celé město se teprve probouzí k životu, a tak procházku po městě nám nikdo neruší. Po pořízení pár selfie obrázků se vracíme zpět do haly, kterou nám už konečně odemkli.

Jdeme se převléknout a hurá na ně.

Do utkání jsme vstoupili vydařeně a v pohodě jsme si vypracovali tříbrankový rozdíl, ale soupeř se začal rozehrávat a naše vedení stáhl na jednobrankový rozdíl. V této fázi nám pomohla Hanka, která svojí branku zavřela, a my soupeři ulítli na osmi brankový rozdíl. Bohužel opět jsme zahodili stoprocentní šance a soupeř se chytnul a začal výsledek otáčet až na poločasových 13:14 (to jsme branku obdrželi v poslední vteřině). Nejhorších patnáct minut v soutěžním ročníku. Pravda mohli jsme reagovat použitím time-outu, ale nějak nám do toho nechtělo zasahovat.

V poločasové přestávce jsme si řekli, že musíme zase běhat a pokusit se odtrhnout od soupeře. Start do druhé půle se nám vůbec nepovedl, soupeř zápas otočil v náš neprospěch a dokonce se ujal dvou brankového vedení. Museli jsme něco s tím uděla,t a tak do branky putovala Markéta a jak se ukázalo, byl to šťastný tah. Vysunuli jsme obranu na nejnebezpečnější hráčku soupeře (je to velice kvalitní hráčka, ale už by jí mohl někdo přestat tolerovat údery loktem do obličeje a vůbec její nečistou hru), kterou skvěle odbránila Terezka Chasáků. My se opět dostali do tempa a začali jsme soupeřkám pomalinku vzdalovat, až na šestibrankový rozdíl, který soupeř už jen kosmeticky upravil. VÍTĚZSTVÍ

Bohužel se nám v tomto utkání zranila Adrianka, ale jak napsala Janča (neznáš bolest), tak se na ní těšíme v sobotním utkání. Pochvalu za bojovný výkon zaslouží celý tým, je na vás vidět neutuchající chuť vyhrávat.

Cesta zpět proběhla poměrně klidně, až na výsadky uprostřed čtyřproudých silnic a na mezinárodní silnici E55, chudáci děvčata měla co dělat, aby se dostala do klidných míst. Příjezd do ČB nám pan řidič zpestřil tankováním a umýváním autobusu v Jihotransu ČB – v té době prožívala perné chvilky zraněná Adrianka 🙂 Vše v pořádku dopadlo a my jsme zaparkovali Lokobus v klidných vodách Suchého Vrbného.

Vzhledem k tomu, že družstvo z JH prohrálo v Písku, jsme se dostali na pěti bodový rozdíl před druhým místem. Potvrzení našeho prvního místa se budeme ze všech našich sil potvrdit v sobotním zápase proti na jaře dobře hrajícím soupeřkám ze Slavoje Tachov (to je družstvo, jejichž házená se mi velice líbí). Myslím si, že naše výsledky a atraktivní soupeř je nejlepší pozvánkou na sobotní utkání v Lokoaréně, který zahájíme již tradičně od 15:00 hod.
Tak na viděnou v sobotu