Tachov rozdrobil Bábovky

Lokomotiva ČB – TJ Slavoj Tachov
24:26(14:11)

Sestava a branky: Formánková, Scheichlová – Hondlíková 6/1, Kolbová 4, Dolejšová 3, Farková 3, Chasáková 3, Králová 2, Korandová 2, Řezáčová 1, Poláčková, Gottfriedová, Chrástková, Homolová

První jarní porážku nám na domácí půdě připravilo družstvo Slavoje Tachov. Jak jsem již avizoval v předešlém článku, jedná se o soupeře, který produkuje velmi kvalitní házenou.
Do zápasu jsme vstoupili z myšlenkou, že pokud toto utkání vyhrajeme (což by bylo mimochodem již 14 vítězství v řadě) výrazně se přiblížíme k vítězství v II. Lize. Tyto aspekty nám hodně svázali ruce a zvláště ve druhé polovině utkání. Soupeř byl na tento zápas výborně připraven jak po fyzické stránce, tak i po taktické stránce.
První poločas začal z obou stran velmi opatrně a my jako bychom zapomněli na naší hru, vše nám trvalo moc dlouho. Přesto jsme si vypracovali tříbrankové vedení do poloviny utkání a mohlo být i lépe, kdybychom využili některé šance v závěru poločasu.
Druhý poločas jsme zahájili v přesilovou hrou, kterou jsme nijak moc nevyužili. Jako by to byl nějaký impuls, který hráčky soupeře postavil na nohy a na nás zapůsobil úplně obráceně, začali jsme se bát o výsledek. Viditelná nervozita byla znát na našich rukách jak při střelbě tak v přihrávkách, bohužel nás nepodržela, ani Hanka v brance. Soupeřky výrazně přitvrdili v obraně a rozhodčí jim tento trend posvětili, s tím jsme měli veliký problém. Nebudu a ani se nechci vymlouvat na rozhodčí či na tvrdou hru soupeřek hrajeme přece házenou a ne fotbal. Soupeř zkrátka a jasně si šel za vítězstvím, ke kterému mu můžeme jen poblahopřát.
Myslím si, že i přes prohru se děvčata nemají za co stydět a já i přes prohru jsem na ně hrdý. Byl to nadprůměrný ligový zápas se šťastnějším koncem pro soupeře.
Teď si užijeme velikonočních svátků, doléčíme šrámy a 23. 4.2017 se vydáme na dalekou cestu přes celou republiku do Ústí nad Labem, kde se budeme muset poprat o důležité body.
Přeji Vám, všem co jste dočetli tento článek až dokonce hezké prožití Velikonoc 🙂