Muži A (Boj o záchranu)

Sp.MAS Sezimovo Ústí – TJ Lokomotiva České Budějovice

18:21 (10:11)

K předposlednímu zápasu sezóny jsme vyjížděli do nedalekého Sezimáku. Je to soupeř, na kterého se nám poslední dobou daří. Sezimák však stejně jako my bojuje o záchranu, takže se dal čekat tuhý boj do poslední minuty.

Do utkání jsme nevstoupili úplně povedeně a dělalo nám problémy zejména najít účinný recept na soupeřovu tradičně dobře fungující obranu. Tento problém byl ještě umocněn naší střeleckou nemohoucností, takže dát nějaký ten gól byl pro nás opravdu oříšek. Soupeř měl ale podobné problémy a tak obrany převažovali nad útoky, což je jasně patrné i z těsné poločasové výhry 11:10 pro nás.

Vstup do druhého poločasu jsme opět trochu prospali a dovolili jsme soupeři, aby se dostal do vedení (myslím o 2 góly). Vcelku brzo se nám ale podařilo zmátořit a zhruba od poloviny druhého poločasu jsme soupeři vedení již nepřepustili. Utkání jsme dohrávali s poměrně uspokojujícím vedením o 3 góly.

Zápas určitě nebyl reklamou na parádní házenou, ale jednalo se o typickou bitvu o záchranu se vším všudy. Přestože se tento zápas příliš nevydařil našim tradičním oporám, všem patří velký dík za bojovnost a nasazení, díky kterému ještě živíme naději na setrvání ve druhé lize.

Poslední zápas sezóny hrajeme tuto sobotu od 17 hod na domácí palubovce proti Zruči nad Sázavou, tak neváhejte a přijďte nás podpořit!