Starší žáci – 1. jarní kolo – Strakonice

Loko Č. Budějovice – Talent Plzeň „A“

12:26 (6:12)

Sestava a střelci: Bajt – Joza 9, Šimeček, Ludvík, Kadlec 1, Böhm, Klimeš, Steier, Titl

Loko Č. Budějovice – Talent Plzeň „B“

28:20 (16:9)

Sestava a střelci: Bajt – Joza 13, Steier 5, Klimeš, Titl 3, Ludvík 2, Šimeček, Kadlec 1, Böhm

Loko Č. Budějovice – Slavia VŠ Plzeň

17:21 (6:7)

Sestava a střelci: Bajt – Joza 8, Klimeš, Ludvík, Steier, Kadlec 2, Titl 1, Šimeček

První kolo jarní soutěže máme za sebou. Došlo ke spojení se západočeský krajem. Do soutěže je přihlášeno 9 družstev, 3 z jihu Čech a 6 z plzeňska. Celky tvoří 3 skupiny po 3 družstev. Postupně se odehrají turnaje, na kterých se utkávají vždy dvě skupiny, kde se sehrají utkání jen s družstvy druhé skupiny, nikoli v rámci vlastní skupiny. Vlastní skupiny si vytvoří vlastní malý turnaj.

V prvním zápase úvodního kola jsme narazili hned na Talent Plzeň „A“. Zpočátku to nevypadalo zle, vedli jsme 2:0. Pak se ovšem začala ukazovat síla soupeřova družstva, který nejprve srovnal a pak postupně zvyšoval vedení. Poločas 6:12 a konec utkání 12:26 jasně říká, kdo měl navrch.

Druhé utkání proti VŠ Plzeň začali Slávisté lépe a tak jsme celý první poločas dotahovali, 1:3, 2:5, v závěru jsme srovnali na 5:5 a 6:6, nicméně půli jsme prohráli 6:7. Druhý poločas pak probíhal ve znamení našeho jednobrankového vedení, které soupeř neustále dotahoval. Štěstěna byla nakonec na naší straně a tak jsme zápas vyhráli o jednu branku 17:16. Bohužel v zápase se zranil Michal Böhm, který musel být ošetřen v nemocnici s vykloubeným malíčkem a tak jsme turnaj dohrávali s jedním hráčem na střídání.

Poslední zápas proti Talentu „B“ jsme od začátku měli pod kontrolou. Poločas jsme vyhráli 16:9 a celý zápas pak  28:20.

Na závěr je ovšem nutné poznamenat, že většina vstřelených branek byla z ruky Filipa Jozy, který dal 30 gólů z 57. Kdy objevíme dalšího podobného střelce :-).