Bábovkám zachutnal pardubický perník

LOKOMOTIVA ČB – DHK PARDUBICE
27:22 (16:10)
Sestava a branky: Formánková, Buriánková – Homolová, Steierová 1, Gottfriedová, Poláčková 3, Čadová, Kolbová 2, Králová 1, Rusfelová 5, Farková 2 Dolejšová 6, Chasáková 2, Hondlíková 5

Po nesmyslné měsíční pauze jsme se přivítali na domácí palubovce dosud neporažený tým DHK Pardubice. Již páteční trénink nasvědčoval, že poprvé v soutěžním ročníku se nemusím obávat o sestavu. Do sestavy se vrátila čerstvá držitelka Skotského poháru Verča Kolbová (tzv. hvězdný návrat :-)).
Děvčatům, jsme před utkáním řekli, že hosté hrají házenou a ne žádnou válenou a tento styl nám bude vyhovovat. „Cesta k vítezství vede jen přes kvalitní obranu“, zněl další pokyn před utkáním.
Do samotného utkání jsme vstoupili zprvu rozpačitě. V obraně jsme předváděli kvalitní výkon, ale v zakládání rychlých protiútoků jsme dělali mnoho chyb. Ještě ke všemu se přidalo naše klasické tragické zakončení. V průběhu první půle jsme se rozjeli a začali navyšovat naše vedení. Soupeře jsme přehrávali rychlým přechodem do protiútoku. Poločas vyhráváme o šest branek 16:10.
V poločasové přestávce jsme neměli co dívkám vytýkat, jen jsme je upozorňovali nato, že utkání se hraje na dva poločasy a je třeba se koncentrovat hned od začátku druhé půle. Jenže jak v utkání s Jindřichovým Hradcem tak i dnes jsme vypadli úplně ze hry. Naštěstí ani soupeř nepodával v této fázi žádný oslnivý výkon a tak jsme o náš náskok nepřišli, ale naopak jsme jej navýšili na rozdíl osmi branek. V duchu jsem si říkal, už je hotovo v pohodě to dohrajeme. Jenže děvčata byla jiného mínění. Soupeř zpřesnil hru a my zahájili festival zahozených šancí (královnou festivalu se stala Anička – ta by dnes netrefila ani prázdnou fotbalovou bránu :-)). Výsledkem toho byl propad ve skóre až na nebezpečných 19:16, chceme si vzít oddechový čas, ale soupeř nás předběhl a vzal si oddechový čas. Tato situace byla klíčová pro vývoj celého utkání. Úsek po oddechovém času vyhráváme 5:0 a znova si bereme na naší stranu osmibrankové vedení. Soupeř už jen kosmeticky upravil na konečných 27:22. jediné co mrzí a to je neproměňování 100% šancí.

Tento výsledek je nejlepší pozvánkou na další jihočeské derby, tentokráte přijede rezerva extraligového týmu Sokola Písek, který je prozatím na čtvrtém místě II. ligy. Utkání odehrajeme dne 21. 4.2018 od 15:00 hod. v Lokoaréně.

Po zápasové hodnocení hráček:

Anna Dolejšová

Po měsíční pauze jsme u nás přivítali děvčata z Pardubic, která v letošní sezóně ještě neprohrála. V prvních pár minutách nám nic nevycházelo a prohrávali jsme, ale pak předvedla vynikající výkon Hadice v bráně, naše obrana i útok začala více fungovat a my jsme zápas otočili ve svůj prospěch. Do druhého poločasu jsme šli s 6 brankovým náskokem, a jak to u nás většinou bývá, tak začátek druhého poločasu se nám moc dobře nevyvedl. Spoustu šancí jsme neproměnili, několik technických chyb k tomu a soupeřky se nám přiblížily. Díky bohu jsme začali zase makat jak v obraně, tak v útoku a zápas jsme vyhráli o 5 gólů.

 

Tereza Chasáková

Na naší domácí půdě jsme přivítali soupeře z Pardubic. Soupeř vyhrál zatím všechny zápasy, takže jsme věděli, že zápas nebude lehký. Začátek zápasu se nám moc nepodařil, ale brzy jsme se vzpamatovali a začali bojovat. Zlepšenou obranou a super gólmankou se nám začalo dařit zastavovat soupeřky a jejich střely na bránu. Kombinaci v útoku a proměňováním šancí jsme otočili vývoj utkání na svojí stranu a náskok po celý zápas udržovali.