PRAGUE HANDBALL CUP 2018 – mladší žáci

O velikonočních svátcích vyrazilo družstvo mladších žáků společně se staršími žáky a staršími žačkami na velký mezinárodní turnaj v házené zvaný „Pragáč“ . Mladších žáků bylo deset a doplnilo je trenérské duo Borovka-Oupicová. Seznámení všech proběhlo velice rychle. Cesta vlakem do Prahy proběhla také v klidu. Do školy, kde jsme bydleli, nás zkušeně dovedl trenér starších žáků… tedy, až na jednu malou zkoušku poslušnosti, kdy zavelel k výstupu o jednu stanici metra dříve. Výjimečně ho všichni poslechli a vystoupili… aby hned zase nastoupili :-)))

V pátek ráno už začal samotný turnaj. Čekaly nás čtyři zápasy. Veliké ambice jsme neměli, ale nějaké to vítězství by nás jistě potěšilo…. A zpětně víme, že jsme i na to měli…

Pátek 30. 3.

Loko ČB – Vídeň (3:13) 7:21

V prvním zápase s Rakušany jsme se pomalinku rozkoukávali a sehrávali. Naše hra nebyla nejhorší, ale téměř nám nefungovala obrana a měli jsme spoustu ztracených přihrávek. Myslím, že výsledek odpovídá průběhu zápasu.

Loko ČB – Rk Belograd (5:11) 12:18

Náš druhý zápas byl už o něco lepší. Srbové do zápasu dali svůj osobitý náboj a my se nestačili divit. Tak velké nasazení a zápal pro hru mají snad jen tyto národy. Dost podporovaní i z tribuny, nám ukazovali, jak se hraje házená. Škoda jen, že jsme nedokázali využít jejich vytažené obrany a dost často se vykrokovali.

Loko ČB – Rk Dubrava (3:9) 10:20

Třetí zápas ve skupině s Chorvaty byl téměř přes kopírák stejný, jako ten předešlý. Z předešlého zápasu jsme se nepoučili z ničeho a opakovali pořád stejné chyby.

Loko ČB – Telnice (4:11) 10:18

Pravdou je, že tohohle zápasu jsme se my trenéři trošičku báli, jelikož jsme viděli předchozí zápas Telnice s Úvalami, který měl velice rychlý a střelecky bohatý průběh. Ovšem kluci nás překvapili úžasnou obranou, velkou spoluprací a kombinacemi a také střelecky se jim dařilo. Nestříleli už jen Martin s Martinem, ale i z pivota a křídel se dařilo.

Sobota 31. 3.

Loko ČB – Úvaly (3:7) 9:18

V sobotu jsme pokračovali v perfektní obraně, jen ta střelba už byla malinko horší. Přesto jsme odehráli pěkný zápas s kvalitním soupeřem. Náš výkon měl stoupající tendenci, proto jsme doufali, že v dalším zápase se už zadaří.

Loko ČB – Kolín (1:3) 5:6

Zápas, který jsme měli vyhrát, ale nutno říct, že si to tým nezasloužil. Bohužel se nám v tomto zápase potkala všechna proti. Naše střelba byla hodně mimo branku, obrana byla dost děravá. Ještě štěstí, že nás v brance podržel Ríša, tak jsme měli šanci ještě bojovat… Také jsme nedali dvě sedmičky.

Neděle 1. 4.

Loko ČB – Nový Jičín (3:8) 8:14

Jelikož jsme skončili ve své skupině na posledním místě, určil nám los Nový Jičín. Zápas trval 2×15 minut. My jsme ale nějak nestihli začátek, asi odbitá rozcvička, která probíhala, stylem jednou se proběhnu a sednu si. Prohrávali jsme už 0:6, když jsme konečně začali hrát. Ač jsme se snažili, rozdíl už jsme nedohnali. Tím pro nás turnaj skončil.

Ale zase jsme získali volné odpoledne, které jsme vyplnili turnajem v bowlingu, který vyhrál Jirka Plch se 120 body. Dostatečně jsme si užili i kultury – diskotéka, turnajové centrum, hraní videoher…

Sestava a střelci:

Volfl Richard, Bouchal Vojtěch, Borovka Jakub, Kadlec David – 4 góly, Kadlec Martin – 23 gólů, Smaragowski David – 3 góly, Plášil Ondřej – 5 gólů, Chytil Vojtěch – 3 góly, Martin Nepraš – 25 gólů, Klauz Jan, Plch Jiří

Martin Nepraš se umístil na 99. místě mezi 100 nejlepších střelců své kategorie.

Veškeré výsledky najdete na https://phc.cz/vysledky/kategorie/4

Co říci závěrem. Myslím, že turnaj jsme si všichni užili, měli jsme možnost změřit své síly s ostatními, zjistit své mezery, na kterých jistě zapracujeme, ale také jsme mohli vidět krásné kombinace a souhru týmu, které bychom měli využívat i v dalších zápasech. Také se nikdo nezranil… a neztratil :-)))

Tímto klukům děkujeme a přejeme, ať se daří!!!!

Trenéři

Zveřejnil(a) Prague Handball Cup dne 1. duben 2018