Bábovky, nám s Pískem nešli

LOKOMOTIVA ČB – SOKOL PÍSEK B
29:31 (14:18)

Sestava a branky: Buriánková, Formánková – Čadová, Pánková 2, Poláčková 2, Mašková 1, Kolbová 4, Králová, Rusfelová 2, Farková, Dolejšová 9, Oupicová, Chasáková, Hondlíková 9Tak trochu více opožděně, ale přeci. V dalším jihočeském derby jsme přivítali rezervu WHIL A týmu Sokola Písek.
Do zápasu jsme vkročili, v nejsilnější sestavě a nažhaveni výhrou s Pardubicemi, s vidinou dalšího cenného skalpu. Úvod nám vyšel skvěle a soupeř s Písku stále dotahoval náš náskok. Bohužel jako vždy i tentokráte nám nevycházelo zakončení stoprocentních příležitostí (to nás sráží na kolena), soupeř otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch. Písek se ujímá vedení, které do konce poločasu navyšuje na čtyřbrankový rozdíl.
V poločase nabádáme hráčky, aby zlepšily obranu a hlavně zakončení. Naše slova nepadla na úrodnou půdu. V obraně nám to hořelo a zakončení se nelepšilo. Soupeřky z Písku nám odskočily až na osmibrankový rozdíl. Bereme si time-out a důrazně děvčatům domlouváme. Dochází ke zlepšení v obranné činnosti, tak i v útoku. Soupeř již z vidinou vítězství zřejmě polevil a my stahujeme na rozdíl pěti branek. Odhodláváme se k osobní obraně, která vychází fantasticky a my stahujeme na dvě branky. To je však vše co jsme stačili. Prohráváme i druhé jihočeské derby 29:31.