Muži A – potvrzení domácí neporazitelnosti

TJ Lokomotiva České Budějovice – Lokomotiva Vršovice

25:19 (15:10)

Po posledních utkáních, kdy jsme se úspěšně vypořádali s týmy z popředí tabulky a dostali jsme se tak na první místo nás čekal soupeř, který tradičně v naší soutěži okupuje spíš spodní patra, ale v tomto ročníku se mu nad očekávání daří a před nedělním duelem byl pouhé 2 body za námi.

Do utkání jsme nevstoupili příliš povedeně a hned v prvním útoku jsme kvůli technické chybě přišli o balón a dostali jsme gól z rychlého protiútoku. Na to jsem hned odpověděli v útočné fázi hry, ale začala takové zvláštní přetahovaná, kdy kvůli nedůslednosti naší obrany soupeř až příliš snadno skóroval a nám příliš nefungovala kombinace na postavenou obranu. Jakoby jsme se nechali soupeřem lehce ukolíbat a v útoku nám chyběl pohyb a nasazení. V druhé půli prvního poločasu jsem se přeci jen propracovali k výraznějšímu náskok díky zlepšené obraně a poločas jsme vyhráli o 5 gólů.

Druhý poločas jsme chtěli začít trochu aktivněji, aby se na předváděnou hru o poznání lépe dívalo. Sice jsme drželi nastolený trend v podobě zlepšené obrany, ale v útoku to nadále skřípalo. K menšímu pohybu se přidalo i velké množství technických chyb a neproměněné vyložené brankové příležitosti. Náš útok tedy váznul, ale to samé platilo i o útoku soupeře. Rozchytal se navíc i Šimi, který nás v důležitých momentech podržel a zápas jsme tak dovedli do vítězného konce.

Závěrem je třeba říct, že ačkoliv předváděná hra nebyla zrovna oku lahodící, tak jsme celý zápas drželi dostatečný brankový odstup a získali jsem další 2 důležité body, které bude potřeba potvrdit příští týden v Třeboni, kde nás určitě čeká zápas o poznání těžší.

Více informací pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=65388&cmpid=51.