Bábovky přivezly z Otrokovic zlato

Zlaté Bábovky

V sobotu 9. 2. 2019, v brzkých ranních hodinách, vyrazily Bábovky na kvalitní turnaj do Otrokovic.

Do osmičlenného bábovkovského těsta, které bylo složeno z Aničky, Zuzky, Lucky, Janči, Hádě, Chasi, Adri a Petitky, se nám podařilo přimíchat další dvě výborné ingredience a to Sabču a Gabču z J. Hradce.

Příjemnou, pohodovou a hlavně bezpečnou cestu nám zajišťovali pánové řidiči Míra Chasák a Peťa Zbořil. Díky kterým jsme do cíle dorazili již před půl devátou a měli jsme tak dostatek času na aklimatizaci a předzápasovou přípravu.

V 10:00 nastupujeme proti týmu Záhoran Senica (aktuálně první tým 2. slovenské ligy).
Až na vyrovnaný začátek, kdy se holky navzájem „oťukávaly“, jsme převzali otěže zápasu do svých rukou a po poločase 14:9 jsme dokráčeli k vítězství 35:17.

 

Po téměř tříhodinové pauze, vyplněné obědem a Terkou Chasáků odvyprávěným skutečným a napínavým příběhem o Davidu Copperfieldovi, jsme se chystali na dalšího soupeře, kterým byl silný tým HC Sporta Hlohovec (aktuálně třetí tým 1. slovenské ligy).
Zápas byl od začátku vyrovnaný a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou.
Na začátku tohoto utkání jsme si vybrali slabší chvilku celého turnaje, dělali jsme zbrklé chyby a zahodili několik trháků.
Tento slabší okamžik naštěstí netrval dlouho a Bábovky se vrátily zpět ke svému pohodovému a koncentrovanému výkonu, který předváděly prakticky po celý turnaj.
Ve druhém poločase jsme soupeřkám odskočili a konečné vítězství 27:21 jsme si již pohlídali. A díky tomu se dostáváme do boje o zlato.

 

Před finálovým duelem nás čekala téměř dvouhodinová pauza.
Tu jsme vyplnili regenerací, selfíčkama, drobným úrazem o zábradlí na tribuně, hledáním klíčů pod automatem na kávu a dalšími různorodými aktivitami.
Také nás opustila Petitka, protože stejně jako většina z nás, nepočítala s finálovou účastí a tak již měla dopředu zabukovanou letenku do Prahy.
Málokdo by si nevšiml, jak slzy v jejích očích značily, že se jí od nás a celkově z Otrokovic nechce, ale jinak to prostě nešlo.

 

Ve finále nás čekal soupeř Jiskra Otrokovice (aktuálně jedenáctý tým 1. české ligy), který měl výhodu domácího prostředí a stejně jako my ovládl svoji základní skupinu.
Holky do zápasu vstoupily skvěle. Nenechaly se rozhodit poměrně tvrdou a agresivní hrou otrokovických děvčat, hrály uvolněně, dařila se jim střelba i kombinace a díky tomu si vytvořily náskok 14:4 a po první půli svítilo na ukazateli skóre příjemných 15:6 pro nás.
Ve druhé půli si už Bábovky vedení a brankový náskok udržovaly až do závěrečného hvizdu.
Finále jsme tak vyhráli 26:18 a za hlasitého skandování našeho dvoučlenného kotle, který předvedl i několik mexických vln, mohla propuknout obrovská radost a euforie.

 

Děkuji všem holkám za předvedenou hru i za skvělou atmosféru, která po celý den panovala.
A také obrovské DÍKY oběma pánům řidičům.

 

Výsledky Loko ČB:

Skupina:
Loko ČB – Záhoran Senica   35:17
Loko ČB – Sporta Hlohovec  27:21

 

Finále:
Loko ČB – Jiskra Otrokovice 26:18

 

Sestava a branky Loko ČB:
Hádě – jak jinak než v bráně 🙂
Anička 27, Zuzka 17, Sabča 12, Gabča 8, Adri 6, Lucka 6, Chasi, 5, Janča 4, Petitka 3

 

Nejlepší hráčka turnaje: Zuzka Hondlíková
Nejlepší střelkyně turnaje: Anička Dolejšová