Muži A – vláčkem za vítězstvím

Lokomotiva Vršovice – TJ Lokomotiva České Budějovice

26:35 (14:16)

Předposlední venkovní zápas jsme vyrazili do matičky měst, stověžaté Prahy. Pro změnu jsme využili k cestování skvělého servisu Českých drah, které překvapili a ušetřili nás jakýchkoliv výluk a zpoždění bylo jen na cestě zpět (což nás vzhledem k dostetečnému zásobení nápoji všeho druhu zas tak moc neštvalo). Vršovice nám moc nesedí a už vůbec ne jejich hala, která je svými podmínkami velmi specifická. Třeboň navíc údajně vypsala speciální prémii pro domácí tým a slíbila jim sud piva v případě, že nás porazí. Dal se tedy čekat vyrovnaný zápas.

Začátek utkání tomu nasvědčoval. Naší obraně a brankářům dělaly problémy zejména soupeřovi spojky, které se prosazovaly dobře umístěnou střelbou, případně souhrou s pivotem. Naštěstí i nám se v útoku celkem dařilo, a tak se skóre přelévalo od plichty k našemu mírnému vedení. Postupem času se začala naše obrana přeci jen lépe spolupracovala a ke konci poločasu už jsme se i v této činnosti postupně lepšili. Poločas skončil naším vedení o 2 góly.

Do druhého poločasu jsme vstoupili na naše poměry velmi povedeně a vybudovali jsme si rozhodující 6-ti gólový náskok. Příčinou byla naše zlepšená obrana a to, že soupeřovým spojkám začaly docházet síly, což ubralo na rychlosti jejich pohybu a přesnosti střelby. Nám se naopak dařil rychlý protiútok, takže jsme dávali relativně snadné branky. Od tohoto vedení jsme zápas už s přehledem dohrávali a vedení postupně navyšovali až na rozdíl 10-ti gólů. Posledních pět minut už bohužel s pěknou házenou nemělo co společného, a tak jsme byli rádi za závěrečný hvizd, který ukončil utkání, ve kterém jsme snad až nad očekávání pohodlně zvítěžili.

Závěrem je třeba pochválit všechny hráče za nasazení a odpovědný přístup k utkání, kdy jsme se vyvarovali velkého množství technických chyb či laxního zakončení. Nyní je třeba soustředit se na přístí kolo, ve kterém přivítáme tým Třeboně. Tento zápas rozhodně o vítězi naší ligy, takže o motivaci máme určitě postaráno. Třeboň je kvalitní tým tvořený z velké části bývalými extraligovými hráči, případně hráči kteří prošli rukama stejných trenérů jako jejich spoluhráči s extraligovou minulostí. To je na hře Třeboně znát a můžete se těšit na kvalitní házenou, která bude vyvrcholením povedené sezóny na domácí palubovce. Přiďte nás tuto sobotu od 17 hod podpořit, ať je to vyvrcholení  pro nás vítězné 🙂