Mladší dorostenci zahájili svou ligovou sezonu

TJ EJP Jablonec nad Nisou – Loko České Budějovice

32:29 (16:11)

Sestava a branky: Bajt, Louda – Bauer 7, Bürger 6, Houška, Kadlec D. 4, Šimeček, Ludvík, Titl 2, Klimeš, Plášil 1, Dvořák, Mikuláš, Mlejnek.První opravdová sezona pro tuhle partu začíná:-). K první mu ligovému zápasu jsme vyrazili na druhý konec republiky do Jablonce nad Nisou. Začátek utkání jsme zvládali, Drželi jsme s domácími krok. Ovšem od 10. minuty začali mít jablonečtí jasněji navrch. Ztrátami balonů a rychlými brejky si postupně zvyšovali náskok a tak v 20. minutě jsme prohrávali rozdílem 7 branek 12:5. Naštěstí se kluci probudili, zlepšili obranu a přestali se soupeře bát. Sérií 5 branek se nám podařilo stáhnout na 4 branky a opět jsme se vrátili do hry. V poslední minutě první půle padli ještě 3 branky, ovšem nám se nepodařilo v závěrečných sekundách ubránit a tak jsme prohráli první půli o pět  branek 16:11. Bohužel se nám zranil při dopadu po střele Marek Ludvík a tak už do konce utkání na pozici středu ani na křídle již nezasáhl.

V druhé půli jsme nebyli schopni stáhnout náskok soupeře, v 45. minutě jsme stále prohrávali o 5 branek. Pak ovšem v krátké chvíli chybami v útoku nám soupeř opět utekl na rozdíl 8 branek. Na štěstí přišlo probuzení, kluci pochopili, že nic není zadarmo, zdravě se naštvali, začali bránit a zrychlili přechod do útoku. Nejprve sérií 4 branek a pak ještě 3 brankami v řadě jsme dotáhli na 2 branky. Stav byl 28:26 a do konce utkání zbývaly 4 minuty. Makali jsme, ale zkušenost ligového Jablonce nám již nedala příležitost obrátit nepříznivý stav. Utkání jsme prohráli o 3 branky 32:29.

Škoda, pěkný zápas, bojovnost na obou stranách. Bohužel jsme začali šlapat pozdě a už se nepodařilo obrátit utkání v náš prospěch.

Musím pochválit celé družstvo, hlavně v závěru, ale zvlášť Tobiáše Bauera, nejlepšího střelce, se 7 brankami a výbornou obětavou obranou, skvěle zapadl do týmu třeboňský levák Pepa Bürger se 6 brankami, který k nám přišel do ligové soutěže na hostování. Škoda zraněného Michala Böhma, který nemohl kvůli bolestivému kolenu nastoupit do prvního ligového utkání. Na druhé straně jsme nedokázali ubránit jediného střelce Davida Kudrhalta na druhé straně, který nám dal 13 branek.