Miníkovské bodobraní v Písku

SOKOL PÍSEK A – TJ LOKOMOTIVA Č. BUDĚJOVICE A

10:23 (5:11)

Sestava a branky: Borovka 9, Pávek 8, Plch J. 2, Mach 2, Štěrba 1, Gottfried 1, Kocourek, Křivský, Metelec, Plch Z.

První zápas sobotního dopoledne začal lépe pro domácí 1:0. Celý první poločas byl docela vyrovnaný, i když jsme si vytvořili malé vedení, soupeř se nevzdával. Ke konci poločasu to bylo 5:8. Naštěstí jsme hned odpověděli a svůj náskok pojistili na poločasový výsledek 5:11.

Do druhého poločasu jsme opět nastoupili s osobní obranou po ztrátě balónů. A jak se ukázalo, na soupeře to platilo. Postupně jsme navyšovali svůj náskok 7:15, 9:21 až na konečných 10:23. To málo branek co jsme dostali, bylo ze ztráty míče či nedůslednou obranou. Kluci si ovšem sáhli na dno své fyzičky, když celý zápas ubránili osobně a navíc ještě běhali do rychlých útoků. Ale předváděli pěknou házenou s týmovým duchem a s radostí střílet góly. Jediný úkol trenéra v tomto zápase byl, aby prostřídal všechny hráče. Super kluci!!!

 

SOKOL PÍSEK A – TJ LOKOMOTIVA Č. BUDĚJOVICE B

14:5 (7:3)

Sestava a branky: Čapková 1, Kučerová 1, Vítek 1, Zimmelová 1, Krejčí 1, Maršán, Kváč, Papanová, Poláková

K dalšímu zápasu proti píseckému Áčku nastoupilo naše Béčko. Podle vývoje předešlého zápasu jsme si mysleli, že i my bysme mohli uhrát dva body. Ale domácí si od začátku udržovali malý náskok 3:1, 5:3 a v závěru poločasu navýšili rozdíl na 7:3. Naše hra vůbec nebyla špatná, pouze nám chybí ty střelci, kteří by chtěli dávat góly. Bohužel ve druhém poločase nám asi došly síly nebo náboje, ale s dvěma góly za poločas se vyhrát nedá. Je pravda, že v Béčku jsou hráči, kteří se teprve učí hrát „šestkovou“ házenou, ale i tak jsme sehráli slušný zápas, škoda jen, že nemáme ty střelce.

 

SOKOL PÍSEK B – TJ LOKOMOTIVA Č. BUDĚJOVICE A

1:34 (0:20)

Sestava a branky: Pávek 11, Mach 7, Borovka 6, Křivský 3, Plch J. 3, Štěrba 2, Gottfried 1, Metelec 1, Plch Z., Kocourek

Do dalšího zápasu kluci vlétli s velkou chutí a motivací z předešlého zápasu. Proto jsme si i zde mohli vyzkoušet osobní obranu. Ba naopak jsme je museli občas krotit a umírňovat je, že musí nejen dávat góly, ale hlavně také bránit. Co letělo na bránu, snadno zlikvidoval Kocour a tak jsme snadno projeli prvním poločasem s výsledkem 0:20.

Druhý poločas pokračoval ve stejném tempu jako ten první a kluci pomalu sbírali branku za brankou. Co chtěli nejvíce, bylo ubránit branku s nulou. To se jim bohužel nepovedlo. Ale i tak odehráli krásný zápas, který je skvělou motivací do dalších zápasů.

 

SOKOL PÍSEK B – TJ LOKOMOTIVA Č. BUDĚJOVICE B

0:20 (0:12)

Sestava a branky: Krejčí 12, Čapková 4, Zimmelová 3, Kučerová 1, Vítek, Maršán, Kváč, Papanová, Poláková

Na druhý zápas Béčka zkusil trenér stejnou taktiku Áčka a nařídil hráčům při ztrátě balónů okamžitě nasadit osobní obranu. Trochu jsme se báli, abychom to vydrželi, ale ono to fungovalo. Hlavně se nám rozstřílel náš nejmladší hráč Adam a sázel jednu branku za druhou. V brance skvěle zachytala Natálka a povedlo se vychytat NULU!!! Celé družstvo pracovalo dle pokynů a zaslouží si pochvalu a první vítězství podzimu, které je posunulo na 8. místo v tabulce.

Další zápasy nás čekají již tuto sobotu 19. 10. 2019 v LOKOARÉNĚ od 8 a 10 hodin. Tak neváhejte a přijďte zafandit Áčku – týmu na 1. místě tabulky, a podívat se jestli Béčko uhraje další bodíky!!!