Muži A – pohodlné vítězství

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Sokol Úvaly

37:22 (20:8)

K dalšímu domácímu utkání jsme nastoupili proti mužstvu Úval, které v dosavadním průběhu sezóny hraje nad očekávání dobře, a tak bylo velkou otázkou jak se s tímto soupeřem vypořádáme.

Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně. Od začátku jsme vedli, ale výkon byl takový nemastný, neslaný. Opět jsme neproměňovali šance a soupeři nechávali přílišný prostor v obraně, takže se nám nedařilo si vybudovat příliš velký náskok, konkrétně byl stav 10:6. To bylo na nervovou soustavu trenérů  trochu moc, a tak přišel time-out, ve kterém jsme si znovu zdůraznili, jak by asi měl výkon na hřišti vypadat. Od té chvíle se naše hra po všech stránkách zvedla. Začal se dařit jak rychlý protiútok, tak i útok postupný. Přidali jsme 10 gólů a soupeř pouhé 2. Tato fáze hry o osudu utkání prakticky rozhodla a byl prostor protočit sestavu.

Do druhého poločasu jsme vstoupili stejně jako do toho prvního vlažnějším tempem a trochu nesourodou hrou. Náskok jsme sice zvyšovali, ale nijak přesvědčivě. Naše obrana už nebyla tak důrazná a soupeři se podařilo dát i nějaký ten gól z větší vzdálenosti. Vystřídání sestavy navíc poznamenalo naší souhru, a tak to bylo více o individálních schopnostech se prosadit, než o nějaké velké týmové práci. Zápas jsme nicméně nenechali zdramatizovat a vyhráli jsme o 15 gólů.

Pochvalu za výkon v zápase zaslouží hlavně Šimi, kterému se tentokrát dařilo.

Doufejme, že do příštího týdne se dají dohromady všichni marodi a my se budeme moct pokusit o překvapení na půdě druhého celku probíhající sezóny – Strakonic.

Více informací pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=72788&cmpid=51