V Břve až do konce

Lions Hostivice-Břve – TJ Lokomotiva ČB

25:26 (9:16)

Na sobotu 9.11. byl naplánován zápas s ambiciózním soupeřem – čekal nás tým Lions Hostivice-Břve. Tento tým v letošní sezóně doposud neztratil jediný bod, všechny soupeře porážel s minimálně jedenáctibrankovým rozdílem. Proto bylo jasné, že zápas to nebude jednoduchý.

Před začátkem zápasu jsme si domluvily taktiku příliš nespěchat, soustředit se na obranu a poctivě se vracet, aby Hostivice nemohly hned z kraje určit vývoj zápasu rychlými protiútoky. Nastoupily jsme do zápasu v tradiční základní sestavě pouze s dvěma hráčkami na střídačce. V úvodních minutách byl trochu vidět respekt ze soupeře. Nicméně se nám začátek zápasu vydařil, Aničky střely byly pro brankářku soupeřek nechytatelné, Chasi vycházely kličky a Zuzka s přehledem proměňovala šance z pravého křídla. K tomu nám fungovala obrana, která neměla téměř žádné slabé místo. Případné šance soupeřek ničila v brance Hadice. Po takto vydařeném úvodu se nám podařilo v poločase vést 16:9, což by před zápasem bylo těžko uvěřitelné. Věděli jsme však, že ještě rozhodně není vyhráno a tak jsme s pokorou nastoupily do druhého poločasu.

V druhém poločase soupeřky nasadily osobku na Aničku a pak i na Chasi, což nám dělalo problémy. V průběhu poločasu jsme měly také vyloučení, více jsme chybovaly a soupeřky nás trestaly rychlými protiútoky. Stále jsme si ale držely bezpečný odstup o 5 nebo 4 branky, hlavně díky skvěle chytající Hadici. Až posledních deset minut bylo krizových. Znovu jsme hrály v oslabení, nemohly jsme se trefit do branky, zatímco soupeřky se trefovaly spolehlivě. Ve 29. minutě tak na tabuli svítil stav 25:25 a místní publikum burácelo. V rozhodujícím útoku tohoto utkání jsme zodpovědně hrály až do pasivity a odpískané devítky, která se rozehrála cca 7 sekund před koncem. Anička v kritické chvíli střelou z dálky dala potřebného góla, na kterého už Hostivice nestihly nijak odpovědět a my se mohly radovat z, pro některé nečekané, výhry.

Autor článku: Adéla Gottfriedová

Podrobné statistiky zápasu zde: http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=72327&cmpid=59