Muži A – Drama se šťastným koncem

TJ Lokomotiva České Budějovice – Sp. MAS Sezimovo Ústí

29:28 (16:13)

V posledním utkání podzimní části naší sezóny jsme na domácí palubovce přivítali tým Sezimova Ústí, které se sice pohybuje ve spodních patrech tabulky, ale už se mu pár překvapivých výsledků podařilo.

Do utkání jsme vstoupili poměrně dobře. V útoku se dařil jak rychlý protiútok, tak útok postupný. Kombinace fungovala a proměňování šancí bylo též na dobré úrovni. Obrana docela fungovala, a tak jsme si brzy vybudovali cca 5 gólový náskok. Cca v polovině poločasu jsme ale ve všech herních činnostech trochu polevili a dostavily se zbytečné chyby, které dovolily soupeři snížit skóre až k cca 2 gólovém rozdílu. Ke konci poločasu se hra stabilizovala a naštěstí už nás soupeř dál nedotahoval.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že je potřeba hrát v útočné fázi kombinační házenou a v obraně, že je třeba hrát trochu důrazněji. To jsme cca 10 až 15 minut plnili a náš náskok pozvolna narůstal až na cca 6 gólový rozdíl. Pak ale jak když utne. Chyba střídala chybu a náš náskok se pomalu tenčil. Dospělo to dokonce k tomu, že Sezimák 10 sekund před koncem prohrával o pouhý jeden gól a rozehrával devítku. Střelu z ní se naštěstí podařilo Šimimu chytnout a všechny body zůstaly doma.

Co říct závěrem. Po podzimní části nám patří zřejmě 6. pozice v ligové tabulce (v době psaní článku ještě nebyl zadán výsledek jednoho z utkání v naší skupině, takže to může být i pozice 5. pokud Kutná Hora překvapí). Ať tak či tak, toto umístění určitě neodpovídá kvalitě týmu, který máme a je hluboko pod mými předsezónními očekáváními. Ono to ale holt bez tréninku samo nepřijde…

Více informací ze zápasu pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=73325&cmpid=51.