Muži A – Budweis Starnet Cup 2020

Během uplynulého víkendu se na naší palubovce odehrál již druhý ročník turnaje Budweis Starnet Cup s charitativní podtextem. Výtěžek tohoto turnaje byl totiž věnován na Nadaci pro transplantace kostní dřeně, jež je zřizovatelem Českého národního registru dárců kostní dřeně.

Turnaj byl velice kvalitně obsazen týmy z extraligy, první ligy a jedním z nejlepších týmů druhé ligy, takže se dalo očekávat, že měřenní sil s těmito družstvy pro náš tým nebude úplně jednoduché. Díky tomu se ale na druhou stranu jednalo o velice kvalitní přípravu, kterou bychom na jiném turnaji po republice těžko hledali.

Loko Č. Budějovice – SHC Maloměřice Brno (Extraliga)

16:26

První zápas jsme hráli proti Maloměřicím, které letos bojují v nejvyšší soutěži. Vstup do utkání a vlastně celý první poločas byl poměrně povedený. Obrana nám relativně fungovala a nejvíc gólů jsme dostávali z rychlých protiútoků po našich chybách v útoku, protože přechod do protiútoku zvládal soupeř o poznání lépe, než my návrat do obrany. Chyby v útoku většinou pramenily z naší ukvapené akce. Když jsme zahráli nějakou kombinaci nebo signál, hned se nám otevírala cesta ke vstřelení gólu. Poločas jsme i díky jeho zpackanému závěru prohráli o 2 góly.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s notně pozměněnou sestavou a to bohužel byl markantně znát. Dostávali jsme jeden gól za druhý a v útoku jsme byli bezzubí. Přestože se do poloviny poločasu na hřiště vrátili hráči základní sestavy, už se z herního zmaru nedovedli vymanit a Maloměřice zaslouženě vyhráli rozdílem třídy.

Loko České Budějovice – TJ Sokol Praha Vršovice (1. liga)

19:28

Druhý zápas turnaje jsme odehráli proti Vršovicím, které na turnaj dorazili v trochu okleštěné sestavě, ale nakonec nechybělo mnoho a celý turnaj vyhráli. Pro mě osobně byl výkon tohoto týmu velice příjemný překvapením. Už od začátku zápasu si Vršovičtí postupně budovali náskok. Nejvíc nám dělala problém jejich agresivní obrana a včasné přistupování k naším hráčům a jejich přerušovaní. Do naší hry opět vstupoval nešvar v podobě neproměňování vyložených šancí a to soupeř nemilosrdně trestal z rychlých protiútoků.

Konec zápasu jako bychom už vzdali a dovolili soupeři zvítězit opět velmi výrazným rozdílem (na to, že se hrálo pouze 2 x 20 minut). Škoda před tak kvalitní diváckou kulisou to chtělo trochu víc bojovnosti a nasazení….

Loko České Budějovice – TJ Tatran Bohunice (2. liga)

zápas o 5. místo

21:19

V posledním utkání turnaje o konečné 5. místo jsme se střetli s týmem Tatranu Bohunice, který o parník veden svou část 2. ligy. V tomto zápase bylo znát, že soupeř je s námi na vyrovnané kvalitativní úrovni a vedení se od začátku přelévalo z jedné strany na druhou. V našem pojetí hry se objevilo více bojovnosti a nasazení, a tak jsme nepropadali jako v předchozích zápasech. Bohužel bylo opět poměrně hodně technických chyb a občas příliš ukvapené řešení útočných akcí. Ve druhé části druhého poločasu však už bylo vedení stabilně na naší straně a toto vedení jsme si už pohlídali. Na turnaji jsme tedy vybojovali konečné 5. místo.

Co říct závěrem. Myslím, že turnaj se po všech stránkách (mimo našeho umístění) opět povedl a velký dík patří všem zúčastněným za to, jak se jeho průběhu zhostili. Co se týká herní stránky, tak je bohužel znát, že pouze naše základní sestava má relativně velkou kvalitu. Pak je velký kvalitativní skok, který se hráčům širšího kádru bohužel stále nedaří stáhnout. Ona ale i kvalita některých hráčů základní sestavy v porovnání rok od roku klesá tím, jak stále méně trénují (jmenovat nebudu)… Konečné 5. místo je dle mého názoru reálným obrazem toho, na co nyní máme.

Celkové umístění

1.       Házená Strakonice

2.       TJ Sokol Praha Vršovice

3.       Legata Hustopeče

4.       SHC Maloměřice Brno

5.       Loko České Budějovice

6.       TJ Tatran Bohunice