Turnaj Vajgar CUP 2020 – mladší žákyně

Dne 18.01.2020 vyrazil tým mladších žákyň doplněných o dva hráče z „miníků“ na turnaj do Jindřichova Hradce. Turnaje se účastnilo pět mužstev HC Slavie Praha, Velká Bystřice, Jindřichův Hradec A+B a tým Loko České Budějovice. Podotýkám, že na turnaji jsme nastoupili i s ročníky 2009,2010 J. Z turnaje jsme si odvezli krásné 4.místo

Zápasy :                Loko – Velká Bystřice    14:19

Loko – Slavie Praha         3:24

Loko – JH „B“                   12:11

Loko – JH „A“                     4:15

Na turnaj jsme jeli s očekáváním a respektem k soupeřům, ale ve hře (vyjma druhé půle se Slávií) to nebylo vůbec znát. Všichni nechali na hřišti maximum. Jako velice pozitivní a kreativní bylo nasazení Kuby Borovků a Honzíka Plchů, neboť přehled s jakým holkám nahrávali a akce, které zakládali se jen tak nevidí. To se musí děvčata ještě naučit, i když paradoxně od „miníků“. J Nebudu popisovat průběh každého zápasu, ale chtěla bych vyzdvihnout neskutečný výkon Natálky Papanů v brance, Šárky Šmrhů v obraně (dřela jako kůň), Terezky Zimmelů (i přes zraněné lokty hrála jako o život), Markét Houšků (už si pomalu zvyká na to, že je nejlepší hráčka turnajů J), Amél Čapků (konečně se probírá na křídle), Barči Poláků, Barči a Klárky Kučerů, Báry Cvetkovové (..ta když jednou bude poslouchat úplně vše, tak to bude super), Anetky Šlajferčíků a nové posily Sáry Horákové (po necelém měsíci na tréninku dostala příležitost a nebála se ji využít J). Jediné, co stále v týmu chybí je více střelců. Góly střílí pouze Markétka 13, Šárka 10, posila z řad mužů Kuba 8, Amél 1 a Honzík 1. Střel na bránu přibývá, ale stále dokola se opakovala jedna a ta samá jména, občas doplněna o nesmělou střelu Barči P. či Báry C. Zbytek týmu, pevně věřím, šetří střely na KP.

Na turnaj jsme s děvčaty jely po zimní přípravě, kdy jsme se zaměřily na zisk fyzické kondice, herního zdokonalení a psychické vzpruhy. Po jeho skončení lze konstatovat, že jsme posunuly o malý krok vpřed – snad i správným směrem.

Holky a kluci v JH nechali úplně všechno, jak srdce, tak „duši“ a trenérky Jitka, Lenka s admin. pracovnicí Zdeňkou na ně byly pyšné.

Autorka článku, Zdeňka.