MLADŠÍ A STARŠÍ ŽÁKYNĚ LOKO VERSUS PÍSEK 20.9.2020

Předešlou neděli 20. září začaly mladší a starší žákyně svoji novou sezónu zápasy proti holkám z Písku.

TJ LOKO Č.B. – SOKOL PÍSEK A 

6:19 (3:11)

Mladší žákyně odehrály svůj první zápas proti Písku „A“ ve velice ospalém tempu, což se projevilo na konečném výsledku 6:19. Naše hráčky nepředvedly nic, co by soupeře zaskočilo, střelecky se opět trápily. Je těžké vyhrávat, když Vám střílí branky pouze jedna hráčka (Markétka Houšková) – spojky raději míče nahrávají a křídla se „báječně“ schovávají (vyjma Barči Polákové). A když už byly v průběhu zápasu k vidění nějaké individuální akce, tak střely mířily mimo branku nebo přímo do náruče brankářky.

TJ LOKO Č.B. – SOKOL PÍSEK B

10:8 (4:3)

K druhému zápasu proti Písku „B“ nastupovaly naše dívky s odhodláním vyhrát. Tohoto soupeře již porazily na přípravném turnaji 5. září, tak byly i psychicky zdatnější než proti týmu „A“, …ale… Soupeř nám od začátku nenechal nic zadarmo, písecké holky makaly a byly odhodlané (chvíli se zdálo, že i více než naše děvčata) odvést z naší Lokoarény plný počet bodů. Zápas to na pohled nebyl oslnivý, střelecky velice chudý. Nicméně naše děvčata dřela v obraně a úspěšně odvracela jeden útok za druhým a vrhala se do postupného dobývání soupeřovo branky. Jenže místo rychlých protiútoků jsme vždy „vzorně“ a „sportovně“ počkaly, až Písek postaví svou obrannou zeď a pak teprve začaly postupně střílet. První nesmělé střelby zahájily i spojky a křídla. Nikdo z děvčat nevyužil uvolňující se pivotky Terezky, protože hrály holky se sklopenou hlavou…ale to už je ohraná písnička stejně jako se střelami na branku soupeře. Zápas skončil vydřeným vítězstvím našich děvčat 10:8.

Je veliká škoda, že holky neprodají, co předváděly v přípravě, v loňské sezóně anebo na tréninku.

Hráčky: Papanová N. (G), Houšková M. (13), Poláková B., Čapková A., Zimmelová T. (2), Horáková S.(1), Šlajferčiková A., Raitmajerová L., Jílková L., Kubešková K.

 

TJ LOKO Č.B. – SOKOL PÍSEK

7:39 (4:22)

Hráčky: Černíková T.(G), Papanová N.(G), Šmrhová Šárka (2), Krbcová A., Benáková T., Kučerová K., Šebková E., Houšková M. (4), Zimmelová T.

Svůj první zápas odehrála i starší děvčata proti hráčkám Písku a to prohrou 7:39 Výsledek je to hrozivý, ale vzhledem k tomu, že máme v kádru 3 stálé hráčky, 4 nové a tým doplňujeme mladšími holkami, se nedal očekávat nějaký zázrak. V týmu nad všemi ční výkony Šárky Šmrhové, o jejichž kvalitách Písek ví a tak na ni nasadil osobní obranu, což bylo pro naše hráčky něco, co neuměly uchopit. Spojky neustále nahrávaly protihráčkám a z rychlých protiútoků naskakovalo hrozivé skóre. Strašná škoda je, že naše spojky neumí spolupracovat s křídly. Eliška se mohla zbláznit, uvolňovat se, jak chtěla, ale přihrávku nedostala ani jednu!!! (i v pivotu, kam ji trenérky přesunuly, byla vidět a rozhodně byla platnou hráčkou a soupeře zde zlobila – byl to její první zápas na tomto postu). Velice pozitivně lze hodnotit nasazení dvou mladších děvčat Markéty H. a Terezy Z., která přispěla buď gólově (Markétka) nebo urputnou obranou (zejména Terezka) – toto nasazení by chtělo prodat, ale i u svých vrstevnic. Zápas jsme dohrály, trenérka Jitka v šatně zápas zhodnotila a holky pochválila za obrannou hru. Zápas je třeba hodit za hlavu a přichystat se na pondělní utkání s Milevskem.

Autor: Zdeňka Čapková