Mladší a starší žačky proti Milevsku

TJ LOKO Č.B. – HC MILEVSKO o.s.

10:20 (5:9)

Sestava a branky: Papanová, Jílková 1, Poláková, Houšková 8, Čapková, Horáková, Šlajferčíková, Zimmelová 1, Kučerová B., Kubešková, Raitmajerová

Začátek zápasu nám moc nevyšel, ve druhé minutě jsme prohrávaly 0:2. Potom dala gól Markéta a my si říkaly, že už to snad půjde. V páté a osmé minutě jsme srovnaly stav na 3:3 a na 4:4. Poté nám soupeř zase odskočil dvěma góly, na to jsme odpověděly timeoutem. Snažily se holky zklidnit, nabádat, aby si balónu více vážily a nekazily zbytečnými ztrátami. Bohužel se nám to nevydařilo a soupeř zvýšil svůj náskok na poločasový výsledek 5:9.

Do druhého poločasu jsme holkám opět kladly na srdce, aby hlavně střílely a v obraně si pomáhaly a přistupovaly k hráčkám dříve. Začátek poločasu byl pomalejší z obou stran. Nic méně soupeřky svůj náskok zvyšovaly bez naší odezvy. V polovině poločasu jsme si opět vzaly time a snažily se holky vyburcovat k bojovnosti. To už se nám nepovedlo. Jedinou střelkyní byla Markéta, která ještě vstřelila pár branek, ale to nám nestačilo. Soupeř už si svůj náskok vzít nenechal a ani konec zápasu nijak nezdramatizoval. Spíše na naší straně docházely síly a nápady, jak sestavu oživit.

Jak jsme si řekly na konci zápasu bez střelby a gólů se vyhrávat nedá a Markéta nemůže být náš jediný střelec. Tak si to holky vezměte k srdci a pojďte se s tím poprat na dalším domácím zápase 3.10. od 10 h proti J. Hradci.

 

TJ LOKO Č. B. – HC MILEVSKO o.s.

8:35 (3:15)

Sestava a branky: Černíková, Šmrhová 5, Cvetkovová 1, Benáková, Krbcová, Kučerová K., Šebková, Bílková, Pincová, Houšková 2, Zimmelová, Čapková, Papanová

K dalšímu zápasu jsme nastoupily posíleny o dvě starší hráčky a opět doplněny mladšími žačkami. Základní sestava byla postavena ze starších žaček, které ale v obraně moc nefungovaly a hned od začátku zápasu měly problémy s obranou 1 na 1. Měly jsme tvrdé nohy, proto naše bránění končilo sedmičkami na Terku, které soupeř proměňoval. V 11. minutě už jsme prohrávaly 0:5. Pak se začalo dařit Šárce, která dala tři góly za sebou a snížila stav zápasu na 3:7. Ve dvacáté minutě jsme si vzaly time, aby si holky odpočinuly a dohrály poločas v tempu soupeře. Dostaly i několik taktických rad co dělat na hřišti a šly jsme na to. Jak se ukázalo pauza prospěla spíše soupeři, který dal 5 gólů a poločas skončil 3:15.

O pauze jsme si s holkama řekly, jak budeme bránit, že musíme přistoupit dříve. Také musíme začít střílet a chtít dát gól. V útoku jsme spojkám poradily, jak hrát bez obsazené Šárky. Bohužel jsme neuposlechly žádným z pokynů a opět dostaly tři rychlé góly zkaženými přihrávkami. Terezka se mohla v bráně roztrhnout, když chytila sedmičku nebo jasnou šanci na šestce, odražené míče nikdo z nás nechytil a soupeř své šance proměnil. Kromě Šárky, která se snažila hrát v rámci možností, které jí soupeř dovolil. Moc dobře hrála Eliška, která vystřídala Lucku na spojce a stejnou bojovnost, kterou předvedla v minulém zápase předváděla i tentokrát. Jen ty šance proměnit. Mladší žačky pomohly holkám, aby si odpočinuly, ale nijak výrazně se také neprosadily. Druhý poločas byl obrazem toho prvního. V útoku lajna, zkažená přihrávka, občas střela-spíše nahrávka brankáři a zpět na šestku. Kde jsme vůbec nebyly schopni přistoupit a soupeře přerušit, a ještě k tomu jsme faulovaly a oslabovaly tým. Jen v závěru byly dvě krásné, a hlavně rychlé akce Markéty, která v posledních třech minutách zápasu proměnila své šance z rychlého útoku.

Holky pojďte začít v zápasech prodávat to co se učíme na tréninkách a já vím, že to ve vás je. Fyzičku dřeme, tak musíme zrychlit i ty nohy. Střílíme také pořád, tak se nebojte a střílejte!!! Další zápas nás čeká 3.10. od 11 h proti J. Hradci.