Muži A – loučení s diváckou kulisou

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Sokol Úvaly

26:25 (12:13)

O uplynulém víkendu jsme sehráli utkání proti Úvalům. Je to tým, který se zápas od zápasu zlepšuje a z týmu, který ještě před dvěma roky hrál o udržení se poslední dobou stal aspirant na umístění mezi prvními třemi týmy tabulky. Od zápasu se tedy dal čekat tuhý a vyrovnaný boj.

Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře. Rázem jsme prohrávali 1:3 a zase bylo co dohánět (naše oblíbená disciplína). Špatný vstup do utkání pramenil z nepozorné obrany a neproměňování šancí v útoku, což se s námi ostatně táhlo celý zápas. Naštěstí přišla část utkání, kdy jsme se trochu probrali a otočili na 6:3 pro nás. Poté přišla řada zbytečných vyloučení, která nám bránila náskok navyšovat a naopak dovolila soupeři snížit a skóre vyrovnat. Do konce poločasu se vedení přelévalo z jedné strany na druhou a nakonec jsme první poločas prohráli o gól.

Vstup do druhého poločasu byl celkem povedený. Začali jsme už přeci jen trochu číst neustále se opakující signály soupeře a už jsme z nich nedostávali tolik gólů. V útoku pořád proměňování nic moc, ale stačilo to, abychom si vzali vedení zpět na naší stranu a do konce poločasu už ho nepustili. Vedli jsme až o 3 góly.

Konec zápasu se nám podařilo ještě zdramatizovat, kdy jsme naprosto diletantsky bránili rychlý protiútok soupeře a z našeho snažení akorát tak vzešel gól a naše vyloučení. Vedli jsme o 1 branku a toto vedení se nám naštěstí podařilo i přes oslabení udržet.

Co říct závěrem. Opět nás sráželo neproměňování vyložených příležitostí a zbytečné chyby v obraně, kdy dokážeme na 20 x zahraný signál soupeře reagovat a někdy během druhého poločasu.

K dalšímu zápasu odcestujeme do Dolní Cerekve, kde bude utkání z naší pozice poněkud složitější vzhledem k poměrně početné marodce. Ať už vyrazíme v jakémkoliv složení, je třeba se poprat o body a udržet letošní neporazitelnost.