Muži A – první letošní prohra

TJ Dolní Cerekev – TJ Lokomotiva České Budějovice

25:23 (14:11)

K víkendovému zápasu jsem se vydali na hřiště Dolní Cerekve. Bohužel zprávy o stavu použitelných hráčů už přes týden nezněly moc dobře a bylo třeba počítat s tím, že nastoupit bude muset vše co má zdravotní prohlídku a chuť poprat se o nějaký přijatelný výsledek.

Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně. Až do jeho první poloviny jsme drželi se soupeřem krok a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Vcelku fungovala naše kombinační hra a zatím jsme byli i schopni proměňovat šance. Naproti tomu v obraně nám dělala problémy je jedna spojka. Zlo přišel v polovině prvního poločasu, kdy nám začala povážlivě klesat úspěšnost střelby a Cerekev nám odskočila na rozdíl 3 gólů. Tento rozdíl ve skóre se víceméně udržoval do konce prvního poločasu.

Začátek druhého poločasu moc zlepšení nepřinesl. K nepřesnému zakončení se přidaly ještě nepřesnosti v obraně a nám se tedy náskok nedařilo snížit. Zlepšení zejména v útoku nastalo v polovině druhého poločasu, kdy se rozstřílel Potok a nám se podařilo utkání vyrovnat. To nás však stálo poslední zbytky sil a konec zápasu už jsme si nedokázali pohlídat. Bohužel bylo znát, že jsme měli prakticky pouze 1 křídlo na vystřídání prakticky celá sestava tak hrála celý 60 minut. Konečný výsledek zápasu pak byl 25:23 pro domácí.

Co říct závěrem. Příští týden nás čeká venkovní utkání ve Strakonicích, kde se nám dlouhodobě moc nedaří a bude tedy potřeba zvednout hlavy a poprat se o další body (snad už v početnějším složení).