Ohlédnutí za turnajem mladších a starších žaček

V sobotu 4.9.2021 se konal další ročník podzimního turnaje mladších a starších žaček. Do obou kategorií bylo přihlášeno 5 týmů. Vyhodnocovaly se tři nejlepší týmy z každé kategorie a individuální ceny – brankářka, střelkyně a hráčka.

Celkové pořadí mladší žačky: 1. Loko ČB kluci, 2. Loko ČB holky, 3. Bohumín, 4. Rokycany, 5. J. Hradec

Nejlepší brankářka: Natálka Papanová

LOKO – Bohumín 5:2

První zápas po soustředění nám vyšel skvěle. Sice nepadlo moc gólů, ale obrana fungovala. Holky se pomalu zahřívaly a rozehrávaly. Moc nás také nebylo, ale zapojily se i holky, které přišly z minižaček.

LOKO – LOKO kluci 4:4

Zápas proti našim klukům už nám moc nevyšel. Z těch málo střel na bránu, jsme ještě několik jasných šancí nedali. Včetně třech sedmiček. Místo abychom se s klukama o výsledem popraly, tak jako když hrajeme na tréninku, podaly jsme celkem odevzdaný (zakřiknutý) výkon.

LOKO – J. Hradec 7:4

Další zápas už byl z naší strany lepší. Rozehrály se nám i další hráčky, tak že v útoku bylo na co koukat. Obranu si dirigovala Natka z brány a vše fungovalo dobře. I když Amél, Terka a Barča P. hrály všechny zápasy i za starší, fyzicky vydržely všechny hráčky. Zápas jsme zkušeně dovedly do vítězného konce.

LOKO – Rokycany 2:5

Nejdůležitější zápas turnaje, kdy šlo spíše o formalitu, se nám vůbec nevyvedl. Nejenže došly fyzické síly, ale ani střelecky se nedařilo. A i když jsme se snažily holky povzbudit a bojovat, prostě to už nešlo. Prohra nás může mrzet pouze z hlediska našeho výkonu, na umístění v turnaji to vliv nemělo.

Závěrem bych chtěla holky pochválit. Je vidět, že veškerá snaha, píle, nasazení a drezúra na tréninku začíná přinášet ovoce. Doufám, že i holky jsou spokojené, tak jako my trenérky, ale velký kus práce máme za sebou a teď hurá do nové sezóny!!!

Celkové pořadí starší žačky: 1. J. Hradec, 2. Třeboň, 3. Rokycany, 4. Loko ČB, 5. Bohumín

Nejlepší hráčka: Eliška Šebková

LOKO – Bohumín 7:5

Turnaj starší žačky nezastihl v nejlepším čase. Dvě hráčky skončily, další hráčka zraněná ze soustředění. Ještě že Bára dala přednost turnaji před koupáním, díky. Ale jak holky zjistily, hrát se dá s každým, když se chce. Do zápasu se vrhly s velkou parádou. Po celou dobu si udržovaly mírné vedení, které udržely až do konce.  

LOKO – Třeboň 11:12

Musím říct, že to byl nejlepší zápas, který holky na turnaji sehrály. Od začátku byly síly vyrovnané, a nakonec úspěšnější pro soupeřky. Obrana i útok fungoval, snad jen ztracené míče, které jsme nedokázaly ubránit, nás stály vítězství.

LOKO – J. Hradec 5:12

Do dalšího zápasu už jsme nastupovaly unavené a nastavené tempo soupeřek jsme nestačily zachytit. V tomto zápase nám nevyšlo téměř nic. Střelba téměř nebyla, obrana byla děravá a Terce v bráně jsme vůbec nepomohly.

LOKO – Rokycany 4:8

Poslední zápas turnaje už jsme hrály téměř chodící házenou. Ale to se dá pochopit, holky jely téměř bez střídání doplněné o mladší žačky, které měly v nohách už své zápasy. Dá se říct, že jsme se přizpůsobily hře soupeře a házená to nebyla pro diváka moc hezká. Ani nás trenéry moc netěšila a nevěděly jsme co s tím. Ale holky to nakonec dobojovaly se ctí.

Myslím si, že nejen rodiče si všimly, že holky udělaly velký kus práce na své hře, začaly bojovat a my máme velikou radost a jsme hrdé, že trénujeme právě je. Věřím, že nám holky ještě v sezóně ukážou, co v nich je!!!

Trenérky Jitka, Lenka a Zdeňka