Muži A – vstup do ligové sezóny

Jiskra Třeboň

TJ Lokomotiva České Budějovice

25:19 (15:10)

Kolotoč ligových utkání se roztáčí a nás hned v první kole zavedl, už potřetí za poslední měsíc, na palubovku Třeboně. Vzhledem k bídné tréninkové morálce tak někteří z hráčů zdejší halu mohou ve skrytu duše považovat za svou vlastní, protože v ní strávili více času, než ve své hale mateřské.

K utkání jsme odcestovali bez obou našich křídel, která vinou zranění a jiných zdravotních indispozic musela tento zápas vynechat. Tím se naše již tak prořídlé řady ještě více okleštily. Naštěstí nám pomohli svou účastí dva z dorostenců, jimž tímto děkuji.

A teď už k samotnému zápasu. Vstup do něj z naší strany nebyl moc povedený. Na začátek jsme nedali hned dvě sedmičky, jeden trhák a tím jsme Třeboň nechali odskočit na poměrně výrazný čtyř brankový rozdíl. Naše obrana byla navíc poměrně propustná a nechávala Třeboň beztrestně zakončovat ze šestky a nebo střední vzdálenosti.

Největším neštěstím však byla naše produktivita. Za prvních 12 minut jsme byli schopni dát pouze jeden gól! A s tím se opravdu těžko vyhrává. Třeboň zdobila přesná hra v postupném útoku, kdy se jim dařilo poměrně snadno přečíslovat naší obranu. Většímu gólovému přídělu na naší straně zabránili poměrně dobře chytající gólmani. Poločas tak skončil o pět gólů v náš neprospěch.

Vstup do druhého poločasu nebyl z naší strany také ničím zářným a náskok Třeboně se navyšoval až na sedm gólů rozdílu. Zhruba v půlce druhého poločasu přišla pasáž, kdy jsme zpřesnili obranu a dostali jsme se do zápasu, čímž jsme snížili na rozdíl třech gólů. To už ale byl zase pro změnu znát úbytek našich sil, kdy celý zápas odmakali na postech spojek 3 hráči základní sestavy a kterým už definitivně docházel dech. Posledních 7 minut tak už z naší strany bylo bez vstřeleného gólu a Třeboň si vítězství zkušeně pohlídala.

Nezbývá, než pogratulovat Třeboni, která zaslouženě zvítězila. Je vidět, že soupeř poctivě trénuje už několik měsíců a propast mezi námi se spíše zvětšuje, než aby se zmenšovala. To je dáno jednak naším užším kádrem, ale hlavně přístupem k účasti na tréninkových jednotkách, ale to už je na jiné povídání…

Nezdar z Třeboně se pokusíme napravit hned příští týden na naší domácí palubovce (25. 9. od 17:00 hod) proti Sezimovu Ústí. Tak neváhejte a přijďte nás podpořit a být oním pověstným hráčem navíc, který nás dotlačí k vítězství.

Více informací po milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/3705994d-2dcb-416b-905e-299ca12010ff