Muži A – vítězné loučení s úspěšnou sezónou

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Sokol Úvaly

29:20 (18:9)

Poslední zápas této sezóny jsme odehráli na domácí palubovce proti družstvu z Úval. To je tým, který se sice pohybuje v horní polovině naší ligové tabulky a každým rokem okupuje díky skvělé práci s mládeží, která se postupně dostává do mužů, vyšší a vyšší pozice, ale nám se na tohoto soupeře dlouhodobě poměrně daří. 

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a to zejména v útoku. Prvních 5 minut bylo sice vyrovnaných, hlavně kvůli nedůrazu v obraně, ale od 5. minuty jsme začali v utkání dominovat. Dařilo se nám zejména z postu spojek, popřípadě po jejich spolupráci s naším pivotem. K tomu se přidala výborná obrana, která soupeři od 5. minuty do konce poločasu dovolila skórovat pouze 5 krát. Snad jen posledních 5 minut prvního poločasu bylo vadou na kráse jinak perfektního výkonu. Dostavila se totiž jistá míra sebeuspokojení z dostatečného náskoku a do hry se začalo vkrádat určité polevení v nasazení. Poločas ale i přesto skončil naším jednoznačným vedením 18:9. 

Druhý poločas už takový koncert z naší strany nebyl. Soupeři jsme nechali možnost do jeho cca poloviny stáhnout náskok na pouhých 5 gólů a hra už nebyla tolik oku lahodící. Blíž už jsme soupeře díky zlepšené defenzivě nepustili a postupně jsme náš náskok dál navyšovali. Posledních 10 minut zápasu už soupeř ubral ze svého nasazení a nám tak dovolil svůj náskok navýšit až na konečný rozdíl 9 gólů. 

Co říct závěrem. Sezóna je za námi. Obecně jí hodnotím velice kladně a nezbývá doufat, že do příští sezóny se nám podaří udržet tým pohromadě a bojovat zase o ty nejvyšší příčky. 

Zvláštní gratulace patří Potokovi, který vyhrál ocenění pro nejlepšího střelce naší ligy. Jen tak dál 

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/5a511abf-fbec-4f2c-a844-414bb7b20290