KOBYLISY CUP 2022 – minižactvo

Pozvánka na turnaj v Kobylisích nám dorazila v době, kdy jsme si s trenérkou Petrou říkali, že by to chtělo sezónu trochu oživit. Po hubených covidových letech, kdy byly všechny akce zrušeny, se vše zase vrací do zajetých kolejí. Rozhodli jsme se, že pojedeme s klučičím a holčičím týmem.

Náš plán dostal trhlinu hned na začátku. Z důvodu špatného termínu, kdy už měla většina jiné plány, se nám nepovedlo poskládat tým s dostatečným počtem hráčů. Zůstalo nám torzo největších srdcařů, ale to bylo na dva týmy málo. Přemýšleli jsme, jestli uděláme jeden smíšený tým nebo akci nakonec zrušíme. Naštěstí máme letos velice silnou základnu přípravky, tak nám její trenéři poskytli dostatek hráčů a hráček na doplnění.

Do Prahy jsme tedy vyrazili bez velkého výsledkového očekávání, spíš jsme si chtěli užít výlet a zahrát házenou s týmy mimo náš region. Naše výprava měla včetně fanclubu celkem 34 účastníků, z toho bylo 16 hráčů. Cesta vlakem probíhala hladce, až na jednu výluku na trati. Myslím, že na neustálé přepočítávání budeme ještě dlouho vzpomínat a číslo 34 zůstane na dlouho v naší paměti. Do haly jsme dorazili asi s hodinovým předstihem, měli jsme tedy dostatek času na převlečení a rozcvičku. K prvnímu zápasu měly nastoupit holky v 9:36 proti týmu Šťáhlav.

Šťáhlavy – LOKO ČB dívky           11:6

Holky vstoupily do zápasu velice chladně. Zřejmě si vybraly nováčkovskou daň, jelikož to byl jejich první větší turnaj. I tradiční opory a tahouni se hodně hledali. Bohužel se nakonec ukázalo, že tato prohra stála holky účast ve čtvrtfinále a boj o medaile.

LOKO ČB kluci – TJ Kobylisy B     22:1

Kluci nastoupili k prvnímu utkání proti záložnímu týmu domácích jako uragán. Brali to hodně zodpovědně. Adam zahájil kanonádu jak je zvyklý a nešel zastavit. Bohužel to bývá na úkor týmovějšího pojetí házené, ke kterému bychom radši směřovali. Když bylo skóre asi o 10 branek, musel jsem vystřídat postupně celý tým, abych tempo trochu snížil a šetřili jsme síly do dalších zápasů. Jenže naši hráči přípravky nezačali hrát žádnou „udržovačku“ a dál valili jeden útok za druhým na bezmocného soupeře. S tím už prostě nešlo dělat nic, jen se na ten koncert dívat.

Maloměřice – LOKO ČB kluci      11:18

V tomto utkání se hrála taková přestřelka bez obran. Hrálo se nahoru dolů přibližně do půlky utkání. Rozdílovým faktorem byl náš brankář Chris Adhikari, který v klíčových okamžicích vytáhl několik důležitých zákroků a my si vybudovali dostatečný náskok. V druhé půli jsme ho jen udržovali a došli k pohodlnému vítězství.

LOKO ČB dívky – TJ Kobylisy A   6:15

Zde holky narazily na nejtěžšího soupeře skupiny A. Po prvním prohraném zápase se trochu oklepaly a bylo vidět mírné zlepšení. Bohužel to stále nebylo ono, na co jsme u nich zvyklí. Prosazovaly se spíš individuálně. Každé z nich to chvíli šlo lépe a chvíli hůře. Po celý zápas se nepotkaly, aby zabraly všechny najednou jako tým. Tento klučičí tým byl nad jejich možnosti, ale zaznamenali jsme stoupající úroveň hry našeho týmu.

Hostivice – LOKO ČB kluci            0:17

Průběh tohoto zápasu kopíroval náš první zápas proti TJ Kobylisy B. Adam si na začátku 2 minuty zastřílel a bylo po zápase. Pak už jsme jen čekali, na jakém čísle se počítadlo zastaví. Zahráli si s chutí všichni a šetřili jsme síly do dalších utkání.

LOKO ČB dívky – Mělník               8:5

Toto utkání bylo pro holky hodně důležité. Bylo nutné zvítězit, aby si zachovaly naději k postupu do čtvrtfinále. Bylo to urputné utkání. Bojovalo se o každý míč. Utkání se rozhodlo spíš v obraně než v útočné fázi. Vše dopadlo na jedničku a holky se radovaly ze svého prvního vítězství na turnaji.

Úvaly – LOKO ČB kluci                   14:16    

Toto byl poslední zápas kluků ve skupině B. Utkali se dva neporažené týmy a vítěz měl jistotu přímého postupu do semifinále. Průběh celého zápasu byl hodně vyrovnaný. Žádný tým neodskočil více než o dva góly. Myslím, že se jednalo o nejhezčí zápas celého turnaje. Rozhodovaly maličkosti. Celý zápas jsme odehráli v 5ti hráčích v poli a do posledních sekund se hrálo úplně na krev. Chris vytáhl pár svých zázračných zákroků a na konci jsme se mohli radovat my.

LOKO ČB dívky – Třeboň              11:15

Poslední zápas ve skupině bylo derby s Třeboní. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný, ale nakonec zvítězil soupeř. Holky se již nedokázali vyrovnat silovějšímu pojetí hry klučičích týmů a hlavně nedokázaly pokrýt nejlepšího střelce soupeře. Musíme holky pochválit za předvedený výkon, jelikož byli jediný čistě holčičí tým celého turnaje.

LOKO ČB dívky – TJ Kobylisy B    11:7 zápas o 7. místo

V posledním zápase o umístění jsme vyrazili na záložní tým domácích. Holky se nechtěli rozloučit porážkou a předvedli statečný výkon. Bylo vidět, že si utkání užívají a hrají konečně svojí hru.

LOKO ČB kluci – Třeboň               17:10  semifinále

V semifinále jsme nastoupili k pikantnímu utkání proti Třeboni. Jednalo se o soupeře, kterého dobře známe, a hlavně jsme mu po celou dobu turnaje fandili, aby došel co nejdále. Třeboň se celý turnaj prezentovala velice rychlou házenou a ve svém středu měla nejlepšího střelce turnaje Daniela Kubce. Nechtěli jsme nic podcenit a nabádali jsme hlavně k důsledné obraně. To se nám sice ne vždy dařilo dodržet, ale již v polovině utkání jsme střelecky naprosto dominovali. Závěr se již odehrál v poklidnějším tempu. O vítězi již bylo rozhodnuto.

Úvaly – LOKO ČB kluci                  9:18 finále

Finále bylo opakováním posledního zápasu skupiny B. Právem do něj postoupily dva nejlepší týmy turnaje a dal se očekávat vyrovnaný boj. Úvaly zvolily pro začátek jinou taktiku v bránění Adama než v předchozím zápase, kdy ho měl na starost podobně fyzicky vybavený hráč. Nyní u něj byl malý rychlonohý štírek, který mu svým pohybem dělal problémy. Zápas by se dal rozdělit do tří částí. První byla vyrovnaná, skončila 2:2. Byla cítit nervozita a trochu již i únava z celého turnaje. Hráči už moc nenabíhali pro nahrávky a byl to spíš urputný boj. Obě mužstva neproměnili většinu svých šancí. V druhé části se začaly váhy přiklánět na naši stranu. Tuto pasáž jsme vyhráli 5:1 a byl to základní kámen k našemu úspěchu. Od této chvíle již bylo jasné, kdo si odveze pohár pro vítěze. V poslední části jsme již dominovali strojově přesnou střelbou a vyhráli jí 11:6. V této fázi se dostala do hry i celá střídačka, aby si užila závěr zápasu přímo na hřišti.

K týmovému vítězství jsme obdrželi ještě dvě individuální trofeje.

Nejlepší hráč turnaje:                   Adam Krejčí

Nejlepší brankář turnaje:             Chris Adhikari

Sestava holky: Kocourková Lucie, Nekolová Leontýna, Nováková Magdalena, Nováková Nela, Kvěchová Tereza, Černíková Nikola, Polášková Dominika, Matušková Monika

Sestava kluci: Krejčí Adam, Krejčí Lukáš, Karvánek Filip, Janda Bronislav, Kotvald Michal, Hlaváček Adam, Černík Roman, Adhikari Chris

Co říci na závěr. Náš mladý tým nás velmi příjemně překvapil a jelikož byl v klučičím týmu pouze jeden hráč ročníku 2011, může se tento tým pokusit o obhajobu příští rok v téměř totožné sestavě.

Rádi bychom chtěli poděkovat našim věrným fanouškům, rodičům a sourozencům. Byli jste všichni úžasní a prožili jsme spolu krásnou neděli.

Zvláštní poděkování patří i trenérům přípravky za jejich kvalitní práci s mládeží.