Mladší dorost – Nepovedený vstup do sezóny

TJ Lokomotiva České Budějovice – Jiskra Havlíčkův Brod

23:32 (12:18)

Po týdnech příprav a ladění formy došlo konečně na první soutěžní utkání, v rámci něhož jsme nastoupili proti družstvu z Havlíčkova Brodu. Vstup do utkání nebyl vůbec povedený a vlastně předurčil ráz celého zápasu. Největší problém tkvěl v neproměňování šancí, kdy jsme nebyli schopni proměnit ani ty nejvyloženější brankové příležitosti a za to jsme byli po zásluze potrestáni. Zápas jsme si prohrávali i vlastními technickými chybami, kterých hlavně v přechodu do útoku, bylo na můj vkus až příliš.

Postavená obrana jakžtakž fungovala, ale problém byl s pokrytím rychlého protiútoku soupeře, který následoval po výše zmíněných ztrátách nebo neproměnění jasné brankové příležitosti. Celý první poločas jsme tak tahali za kratší konec a pozvolna se z našeho týmu vytrácela bojovnost a nasazení. První poločas tedy skončil v náš neprospěch v poměru 12:18.

Nástup do druhého poločasu byl z říše snů. Za dvě a půl minuty jsme dali pět gólů a vedení Havlíčkova Brodu se tak smrsklo na pouhý 1 gól. Kluci byli najednou jako vyměnění a na hřišti byl úplně jiný tým, než v prvním poločase. Problém však nastal v 10. minutě, kdy jsme museli čelit dvojnásobnému oslabení. Tím se náš nápor otupil. O chvíli později následovalo naše další vyloučení a v pořadí již třetí dvouminutový trest pro Tomáše, který tak byl mimo hru. Tomu se sice tento zápas příliš nedařilo v útoku, ale v obraně byl znát. Ke vší smůle se o pár minut později zranil Martin, a to už s námi bylo zle. Bez těchto dvou kluků bohužel absolutně nefunguje obrana ani útok a je otázkou jak na to v budoucnu reagovat (mám velký domácí úkol 🙂 ).

Zápas se tedy od poloviny druhého poločasu je dohrával. Hosté postupně navyšovali vedení a my jsme nechali zahrát celou sestavu.

Co říct závěrem. I přes prohru je třeba zvednout hlavu a makat dál. Klukům patří pochvala za nasazení a bojovnost ve druhém poločase. Zlepšení musí určitě přijít v obranně, kde jsme často velmi nedůslední a pozdě reagujeme na herní kombinace soupeře. Co se týče útoku, tak tam je potřeba zapracovat na signálech, které se učíme teprve pár tréninků a do útočné fáze by měly přinést řád a větší míru organizovanosti.

Příští víkend vyjíždíme na hřiště Juliánova, tak držte palce, ať se nevracíme s prázdnou.

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/02fd280f-aa9a-4a89-8d51-d7c24840d68c