Pozvánka na III. kolo Českého poháru

TJ Lokomotiva České Budějovice zve všechny příznivce házené na charitativní zápas dne 28. 9. 2022 od 17:30 hod. do naší Loko arény proti extraligovému celku Talent tým Plzeňského kraje, který patří v současnosti mezi špičku tuzemské házené a za poslední roky má na kontě pět mistrovských titulů i vítězství v Českém poháru. Třikrát se stal vicemistrem extraligy. Každoročně se také účastní Evropské ligy, kde se potkává se špičkovými týmy z celé Evropy. V klubu se objevují reprezentanti jak z let minulých (Petr a Jan Štochlovi, Jiří Hynek, Jan Stehlík), tak i současných (Filip Herajt, Karel Šmíd, Petr Vinkelhöfer, Jakub Šindelář, Daniel Řežnický). Celý výtěžek z tohoto zápasu půjde na konto charitativního spolku Haima České Budějovice. Haima je spolek s oblastní působností, které na bázi dobrovolnosti sdružuje občany bez rozdílu věku, národnosti, víry či profese k aktivní pomoci dětem s onemocněním krvetvorby nebo s hematoonkologickým onemocněním (nejznámější je leukémie), léčeným na jednotce Dětské hematoonkologie při Dětském oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s.

Proč je pro nás zápas tak důležitý?
Jedná se o konfrontaci se špičkovou házenou, která se k nám do Českých Budějovic dostane jednou za mnoho let. Navíc celý náš tým je spjatý se spolkem Haima, který moc pomohl v těžkých chvílích našemu bývalému spoluhráči, který bohužel podlehl na onemocnění spojené s poruchou krvetvorby. Tímto charitativním činem, jako vybrat nějaké peníze, které mohou pomoci dalším onemocněným dětem, chceme ukázat, že pomáhat je lidské, a i menším finančním příspěvkem můžete pomoci nemocným dětem.

Tímto chceme všechny srdečně pozvat na státní svátek, 28. 9. 2022 Den české státnosti, tak i tento svátek házené v Českých Budějovicích, kde se místní muži pokusí potrápit a postoupit do dalšího kola přes jeden z nejlepších týmů házené v České republice.