Mladší dorost – otvíračka jarní části sezóny

1. HC Pardubice – TJ Lokomotiva České Budějovice
37:30 (21:17)

Minulý víkend jsme se vypravili na nejdelší výjezd této části sezóny a to do poměrně hodně vzdálených Pardubic. Pardubice okupují druhé místo naší tabulky a na nás bylo ukázat, že i se soupeři z těchto pater tabulky se můžeme měřit.

Vstup do zápasu nebyl vůbec špatný. Zejména v útoku se nám dařilo a góly jsme dávali prakticky z každé příležitosti. Prvních deset minut jsme vedli. Pak se začal zápas vyrovnávat a největším problémem byla hlavně naše děravá obrana. Pardubicím stačilo vzít míč na půlce napálit to hlava nehlava směrem k bráně a chtít dát gól. To se většinou kvůli našemu nedůrazu povedlo. Když nevyšel tento druh rychlého protiútoku, tak jsme včas nepřistoupili k soupeřovým spojkám a ty nás trestali přesnou střelbou z nějakých sedmi, osmi metrů. Nám navíc cca 5 minut před koncem prvního poločasu začaly docházet síly a Pardubice pomalu navyšovaly své vedení až na poločasový výsledek 21:17.

Vstup do druhého poločasu jsme si okořenili dvouminutovým trestem a dali jsme tak Pardubicím příležitost k dalšímu navýšení skóre na 23:17. V tu chvíli jsme naštěstí zatáhli za záchranou brzdu a náskok Pardubic jsme stáhli na cca 3 góly v náš neprospěch. Tento rozdíl jsme drželi až do nějakých deseti minut před koncem zápasu. Pak nám začala opět viditelně docházet šťáva. V útoku to byla jedna velká křeč a naše chyby byly trestány rychlými protiútoky. Pardubice tedy postupně navyšovaly své vedení až na konečných 37:30.

Co dodat závěrem. Pardubice zcela zaslouženě vyhrály. Se dvěma hráči na střídání se zápas proti tak dobře fyzicky disponovanému soupeři těžko vyhrává. Rozum zůstává stát nad přístupem jedinců, kteří místo pomoci kamarádům raději volí gaučink v pohodlí domova. Ti, kdo na zápas odcestovali, zaslouží pochvalu za bojovnost. Na hráčích, kteří pravidelně docházejí na tréninky je vidět výkonnostní růst a věřím, že ho přetavíme v body do ligové tabulky v následujících (zejména domácích) zápasech.