Muži A – Celodenní výlet do města perníku

1.HC Pardubice : TJ Loko České Budějovice
26:27(9:13) 

Minulou neděli jsme se vydali na vzdálenou celodenní výpravu, když jsme do autobusu dokázali naložit všechny mužské ligové složky a jeli se popasovat s hráči Pardubic. Výlet to byl skoro plně úspěšný, jen se, bohužel, mladším dorostencům nepodařilo po srdnatém výkonu zvítězit. Po nich nastoupili již námi známější tváře, které nás obvykle doplňují, a to hráči staršího dorostu, kterým se podařilo nad soupeřem vyzrát a připsat si do ligové tabulky další důležité body.

Poté jsme k našemu utkání nastoupili i my, kde jsme se posílili o některé hráče staršího dorostu.
Do utkání jsme vstoupili poměrně dobře, kde jsme těžili z naší dobré obrany, ze kterou nám kryl záda dobře chytající Šimi. Žádná velká přestřelka to nebyla, zápas byl vyrovnaný, ale od 15.minuty jsme pomalu převzaly otěže zápasu a navýšili náš náskok o cca 3-4 góly až do konce 1.poločasu.

Do druhého poločasu jsme nastoupili plni informací od trenérského tria, které se nám po absenci hlavního trenéra Kotviho sešlo, a to Mráz-Houška-Tomáš. Jejich cenné rady jsme si alespoň na chvilku vzali k srdci a nějakých cca 8 minut hráli v poklidu a udržovali si 3 brankové vedení. Poté nastal zlom, naše střelecká nemohoucnost se projevila i do skóre a Pardubičtí nás stáhli až na remízu. Poté se skóre přelévalo ze strany na stranu, kdy to byl spíše boj než pohledná házená.

Osud zápasu v poslední minutě vzal na sebe Poty (ikdyž oficiální zápis o utkání hovoří o Dvořim, nenechte se mýlit), který v proskoku navýšil skóre na 27:26 v náš prospěch a poté Šimi chytil naskakujícího pivota, do kterého se podařilo soupeři dohrát v posledních sekundách při hře 7 na 6.
Po konečném hvizdu spadl velký kámen z našich srdcí a my se již mohli radovat z dalších 2 bodů do tabulky, ikdyž dosti šťastných.

Tímto bych chtěl vyzdvihnout bojovnost každého jedince, který do zápasu zasáhl. Poděkovat klukům z dorostu, že nám pomohli (i pro ně jsou to cenné zkušenosti) a závěrem říci, že bychom měli zapracovat na naší střelecké úspěšnosti.

Příští zápas v neděli 5.2.2023 nás čeká další výjezd, a to k hráčům z Havlíčkova Brodu, kde nás jistě bude čekat težké utkání. Případní fanoušci jste samozřejmě na toto utkání zváni, místo v buse se jistě najde.

Autor: Radek Mráz